Ouders en leraren tegen genderneutrale wc’s

05.06.19
Genderneutrale toiletten zijn uit het oogpunt van hygiëne geen goed idee. Veruit de meeste ouders en leraren willen op school vasthouden aan aparte wc’s voor jongens en meisjes. Op 85 procent van de basisscholen zijn de toiletten voor jongens en meisjes momenteel gescheiden. Uit het onderzoek blijkt dat slechts één op de zes voorstander is van genderneutrale toiletten.
Deel bericht

Nieuwe rijdende school

05.06.19
Maandag werd in Deventer een nieuwe mobiele school van Stichting Rijdende School in gebruik genomen. De SRS is een onderwijsorganisatie voor primair onderwijs bestemd voor circuskinderen en kinderen van kermisexploitanten. Daarbij biedt zij naast het verzorgen van basisonderwijs ook ondersteuning aan circus- en kermiskinderen in de leerplichtige leeftijd en hun ouders.
Deel bericht

Slob niet bang voor meer segregatie in hokjesscholen

05.06.19
Het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen is niet bedoeld om segregatie in het onderwijs tegen te gaan. Het beoogt het mogelijk te maken een school te stichten op basis van belangstelling van ouders en leerlingen. Het zal daarbij niet meer nodig zijn om een bepaalde richting te kiezen. Ook een onderwijsconcept kan straks aan de basis liggen.
Deel bericht

Meevaller voor kabinet, maar niets extra’s voor primair onderwijs

05.06.19
Het PO profiteert vooral indirect van de 1,5 miljard euro die kabinet dit jaar overhoudt. Zo gaan investeringen in jeugdzorg helpen bij het organiseren van passend onderwijs. Het lerarentekort is als thema de grote afwezige in de Voorjaarsnota. Het kabinet rept hierover met geen woord. De PO-Raad is teleurgesteld en ziet het uitblijven van investeringen hierin als een gemiste kans.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)