Blog | Computationeel denken in curriculum.nu

11.06.19
Ondanks alle kritiek op Curriculum.nu is de invoering van digitale vaardigheden, waar men computationeel denken heeft ondergebracht,  een noodzakelijke uitbreiding van het curriculum.  Het kind moet niet met het badwater worden weggegooid. Een positief kritische bespreking van informatica-expert F...
Deel bericht

[EduAd] Het Nationaal Onderwijs Congres

11.06.19
Ben jij klaar voor de toekomst? De 21ste eeuw biedt ongekende technologische mogelijkheden en vraagt om goed voorbereide onderwijs- professionals. Het Nationaal Onderwijs Congres prikkelt en inspireert. Beleef het op 3 of 4 oktober mee. Jij en je collega’s komen toch ook?
Deel bericht

Tien jaar CBO Fryslân: Identiteit blijft hoofdzaak voor basisscholen

11.06.19
Leraar worden is nog steeds niet in trek. En het aantal mannen is sterk ondervertegenwoordigd. De spoeling voor docenten is dunner. We moeten uiteraard laten zien dat het onderwijs een aantrekkelijke werkomgeving biedt. Na het samenvoegen van de pabo’s van hogescholen NHL en Stenden is het nu zaak aandacht te houden voor levensbeschouwing en identiteit.
Deel bericht

App leert kinderen al springend te rekenen en gaat ‘bewegingsarmoede’ tegen

11.06.19
Jumping jacks doen tijdens het rekenen. Dat lijkt twee Zoetermeerse neven de oplossing voor de oprukkende zitcultuur onder kinderen. Met een app voor scholen, waarbij kinderen al bewegend leren, hopen ze de ‘bewegingsarmoede’ een halt toe te roepen. ,,Bovendien is het veel beter voor de concentratie dan alleen stilzitten.’’
Deel bericht

School uit Sint Annaland doet mee aan Leve de Muziek Show

11.06.19
Basisschool De Casembroot uit Sint Annaland doet in het nieuwe seizoen mee aan het tv-programma Leve de Muziek Show met Buddy Vedder. Dit jaar levert iedere provincie één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar. Presentator Vedder laat de kinderen kennismaken met minder bekende muziekgenres.
Deel bericht

Stoppen we kinderen te snel in een hokje?

11.06.19
Vmbo, havo of vwo. Al op jonge leeftijd scheiden we leerlingen van elkaar. Zijn ze theoretisch of toch meer praktisch? En komen ze niet op het gewenste niveau, dan krijgen ze bijles. Spraakmakers zoekt uit of we kinderen niet te snel in hokjes stoppen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)