Alle schoolboeken basisonderwijs screenen op informatie over landbouw, tuinbouw

13.06.19
Stichting Agri Facts ontvangt veel klachten over fouten in lesboeken van schoolkinderen. Deze maand zullen bijna 200 les- en werkboeken die gebruikt worden in het BaO , worden getoetst op correcte informatie over de landbouw en visserij. Op 29 juni zal een deskundige jury zich uitspreken over de kwaliteit van de informatie over landbouw en visserij in het lesmateriaal van het basisonderwijs.
Deel bericht

Lerarencollectief krijgt van OCW tijdelijke steun

13.06.19
Het lerarencollectief krijgt tijdelijk ondersteuning van het ministerie van OCW. De steun is alleen bedoeld voor het opstarten van het collectief. Uiteindelijk moet het door leraren zelf worden betaald, meldt minister Arie Slob aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Brochure ‘Omgaan met armoede op scholen’

13.06.19
De ministeries van OCW en Sociale Zaken hebben de brochure Omgaan met armoede op scholen gepubliceerd. In deze brochure staan voorbeelden van hoe scholen omgaan met armoede in gezinnen. Een van de scholen die wordt belicht, is openbare scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam. Deze school staat ouders met geldzorgen bij met drie financiële coaches.
Deel bericht

Praten over transgenders voortaan ook op basisscholen

13.06.19
De GGD gaat samen met het Anti Discriminatie Bureau Zeeland een project over seksuele en relationele vorming en diversiteit voortaan ook aanbieden op basisscholen in Goes en Middelburg. Het project liep al eerder op het VO in Zeeland, maar komt nu ook bij 46 basisscholen terecht. Doel is onder meer te praten over homo's en transgenders en daar ook acceptatie en begrip voor te kweken.
Deel bericht

Veel animo bij leerlingen basisscholen voor technieklessen

13.06.19
Groep 7 leerlingen van basisscholen de Omnibus en de Triangel uit Amstelveen hebben gedurende vier weken technieklessen gevolgd op SG Panta Rhei. De animo om aan deze lessen mee te kunnen doen was zo groot, dat de leerlingen een motivatiebrief moesten schrijven. Daaruit zijn twintig leerlingen per school geselecteerd. Dinsdag sloten zij af met een race met zonne-energie auto's.
Deel bericht

Gelijke kansen voor alle kinderen

13.06.19
Een brede brugklas, liefst van meer jaren, zodat de keuze voor het onderwijsniveau voor een kind later valt. Amsterdam wil graag dat meer scholen dit aanbieden. Kinderen van verschillende niveaus zitten dan langer bij elkaar in de klas. Dat is leerzaam voor alle kinderen. Bovendien hebben ze langer de tijd om zich te ontwikkelen voordat hun onderwijsniveau vaststaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)