Islamitische Elif school in Heemskerk gaat dicht; te weinig leerlingen

16.06.19
De school is er in de vijf jaar van haar bestaan niet in geslaagd voldoende leerlingen te hebben. De basisschool telt 102 scholieren. ,,Minder dan de helft die vereist zijn om te worden gefinancierd door het Rijk”
Deel bericht

PvdA: loon van leraren op basisschool moet omhoog

16.06.19
Docenten op de middelbare school verdienen meer dan hun collega’s in het primair onderwijs. Asscher: Je kunt het vak aantrekkelijker maken door iets te doen aan die loonkloof. Daarvoor is volgens Asscher 560 miljoen euro nodig. Eerder dit jaar waarschuwden onderwijsministers Slob en Van Engelshoven voor het groeiende lerarentekort in met name het primair onderwijs.
Deel bericht

Handboeien mogen niet meer op kleuter- en basisscholen in Denver

16.06.19
Het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad Denver heeft het basisscholen voortaan verboden om leerlingen nog langer in de handboeien te slaan. Het gemeentebestuur heeft een speciaal handboeienbeleid voor scholen moeten opstellen nadat de afgelopen maanden meerdere ouders naar de media stapten over hoe hun jonge kinderen op school werden geboeid als ze iets verkeerds deden.
Deel bericht

Jong leert van oud door unieke samenwerking scholen Middelburg

16.06.19
Directeur Annemiek de Quelerij van de Regenboogschool stapt de schoolkeuken van de CSW Toorop Talent College binnen en hoeft niet eens te vragen wat haar leerlingen aan het doen zijn. Koekjes bakken!, klinkt het in koor. Even verderop worden geitjes gevoerd en andere kinderen krijgen een maskertje aangemeten dat het gezicht reinigt. Hier wordt lesstof in de praktijk gebracht, bij de buren nog wel.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)