Smartphones in de klas: in 4 stappen naar beleid op maat

19.06.19
Wat te doen met smartphones in de klas? In Frankrijk is er een landelijk verbod, in Nederland nog veel discussie. Remco Pijpers van Kennisnet zet de voordelen en nadelen naast elkaar.
Deel bericht

'Versterk de verbinding tussen formele en informele medezeggenschap'

19.06.19
Schoolbesturen kunnen de informele, vaak tijdelijke, vormen van medezeggenschap benutten, dat is een van de belangrijkste conclusies van het het adviesrapport over medezeggenschap. Het afgelopen jaar heeft de monitorcommissie onderzoek gedaan naar hoe medezeggenschap in het primair onderwijs verbeterd kan worden.
Deel bericht

Training om radicalisering te herkennen niet verplicht

19.06.19
Het ministerie van OCW blijft scholen wijzen op de mogelijkheid trainingen te volgen om radicalisering onder leerlingen beter te herkennen. Deze trainingen worden echter niet verplicht, meldt onderwijsminister Slob. ‘Een specifieke training kan uiteraard helpen om het radicaliseringsproces tijdig te onderkennen en hier adequaat op te reageren’, aldus Slob in reactie op Kamervragen.
Deel bericht

Reanimeren voor groep 8 op alle Bunnikse scholen

19.06.19
Door het al in 2015 gestarte Project Betrokken Kinderen op alle Bunnikse scholen maakten de leerlingen kennis met een EHBO-les, waarbij ook reanimatie werd behandeld. Door de interesse en het enthousiasme die de kinderen van de groepen 7 en 8 hiervoor toonden is in 2018 het initiatief genomen om, in het verlengde van dit project, een training voor te bereiden over reanimatie en AED-gebruik.
Deel bericht

Scholen mogen toch door met flexibele schooltijden

19.06.19
Een grote opluchting voor De School in Zandvoort en andere scholen die met succes meedoen aan het experiment flexibele onderwijstijden. Dankzij een motie van CDA, D66 en de VVD en de lobby van de PO-Raad moet minister Slob zijn voornemen om het experiment te stoppen, weer intrekken. Een ruime meerderheid van de Kamerleden stemde vandaag voor de motie.
Deel bericht

Uitgelaten schoolkinderen een week op kamp in Hattem

19.06.19
In Hattem vindt deze week voor de 62ste keer het Nationaal Kampplaats. Dat is een schoolwerkweek voor kinderen in de hoogste groepen van het basisonderwijs. De 250 scholieren en hun 75 begeleiders komen uit het hele land.Het thema van het kamp is dit jaar het Russische circusleven. De hele week werken de kinderen aan een groot probleem van het fictieve circus Zankrekev.
Deel bericht

Brielse klas wint het verkeersexamen

19.06.19
De leerlingen van groep 7b van de St. Leonardus in Brielle hebben de wisselbeker gewonnen van het landelijke fietsexamen. De klas uit de Vestingstad wist de minste fouten te maken tijdens het theoretische deel van het examen. Wethouder Bert van Ravenhorst overhandigde de basisschoolklas daarom afgelopen donderdag de prijs. Dat deed hij samen met Veilig Verkeer Nederland.
Deel bericht

Passend onderwijs schaadt leerlingen

19.06.19
In elke klas in het PO en VO zitten gemiddeld meer dan drie leerlingen die geen extra ondersteuning ontvangen, maar dat wel nodig hebben. Ruim zeven op de tien leraren geven aan dat ze leerlingen hebben die geen extra ondersteuning ontvangen, maar dat eigenlijk wel nodig hebben. Omdat het speciaal onderwijs zoveel duurder is, wordt het expres moeilijk gemaakt een verwijzing te bemachtigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)