Toetssexpert Ben Wilbrink beantwoordt 10 vragen over toetsen en testen

22.07.19
Dl. 1e met de vragen 1-5 verscheen  op 12 juli Woord vooraf  Advies en eindtoets—beide eufemismen—wat is ervan te vinden? De voorgaande blog heeft een drietal ongemakkelijke vermoedens opgeleverd. i)  Al het andere blijft nooit gelijk, maar zou een heilzame werking van de ‘citotoets’, zon...
Deel bericht

‘Striktere regels voor burgerschap tasten vrijheid van onderwijs aan’

22.07.19
Het plan om het vak burgerschap aan te scherpen, schuurt met de vrijheid van onderwijs, vindt hoogleraar Paul Zoontjes. Hij is voorstander van het aanscherpen van de wet omdat het scholen helpt bij het nadenken over hun missie. Doordat de scholen steeds meer op elkaar zijn gaan lijken, zullen scholen voor bijzonder onderwijs hun unieke plek langzaam kwijtraken.
Deel bericht

Geen natte gymles voor basisscholen in Schijndel

22.07.19
De basisscholen in Schijndel maken geen gebruik van het aanbod van Meierijstad om met subsidie van de gemeente zwemlessen voor leerlingen te organiseren. De schoolbesturen hebben het aanbod afgeslagen. Het is nogal een gedoe met busvervoer en lestijd, is de gedachte.
Deel bericht

In deze landen is een lerarenoverschot, kan Nederland daar iets van leren?

22.07.19
In bijvoorbeeld Finland, Spanje en Singapore zijn er veel meer mensen die leraar willen worden dan dat er vacatures zijn.Kunnen we in Nederland iets leren van deze landen om meer leraren aan te trekken en te behouden? In Finland hebben leraren hoog aanzien en relatief veel vrijheid in de manier waarop ze lesgeven.
Deel bericht

Wie bepaalt hoe leerlingen goede burgers worden?

22.07.19
Het heeft iets grappigs, zegt oud-Kamerlid Kraneveldt. De man die als onderwijswoordvoerder van de CU dertien jaar geleden kritisch was over een voorstel om burgerschap als vak verplicht te stellen op scholen, wil nu dezelfde wet aanscherpen. Hij wil in een nieuwe wet op nemen dat scholen in elk geval aandacht besteden aan ‘de basiswaarden van een democratische rechtsstaat’.
Deel bericht

Ook laatste prinses verlaat basisschool: 'Dank voor een normale schooltijd'

22.07.19
Na de vakantie gaan alle prinsessen naar de middelbare school. Ariane stapte vrijdag voor het laatst over de drempel van de Bloemcampschool in Wassenaar. Het was voor het gezin een 'memorabele dag'. Heel veel dank aan de directie, leraren en medescholieren voor de manier waarop ze met onze kinderen zijn omgegaan, zei de koning. Ze hebben een hele normale tijd gehad op de basisschool
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)