Hoe houdbaar is artikel 23 nog?

23.07.19
Art. 23 van de grondwet maakt het al ruim honderd jaar mogelijk om een school op religieuze of levensbeschouwelijke basis of met een specifieke pedagogische grondslag te beginnen. Als er wordt voldaan aan kwaliteitseisen en er genoeg animo voor is, moet de overheid zulke scholen financieren – zoals dat ook bij openbare scholen gebeurt. Er wordt veel gebruik van gemaakt.
Deel bericht

Bijdrage 30.000 euro voor Groningse game basisonderwijs van Google

23.07.19
Het Centrum Groninger Taal & Cultuur heeft van Google een bijdrage van € 30.000 ontvangen voor het project Van Old noar Jong. Het doel van dit project onder leiding van RUG-hoogleraar Martijn Wieling is het (door)ontwikkelen van een digitale onderwijsgame voor het Gronings. Het Community Grants Programma van Google Eemshaven heeft als doel lokale initiatieven te ondersteunen.
Deel bericht

Opinie: Groep 8 is voor leerlingen een verloren jaar

23.07.19
Niets’, riep mijn zoon toen ik hem vroeg wat hij die dag op school had geleerd. Dat antwoord krijg ik al maanden, want het leven van een 8ste-groeper bestaat voor een klein deel uit herhaling van lesstof van groep 7 en vervolgens een reeks van zinloze, doelloze activiteiten. Vanaf februari ben je in principe al klaar met de serieuze lesstof.
Deel bericht

Vader eist IQ-test voor dochter na schooladvies: ‘Vmbo of gymnasium maakt mij niet uit’

23.07.19
Een vader van een 12-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk heeft via een kort geding bij de rechtbank geprobeerd een IQ-test voor zijn dochter af te dwingen. De man wil dat de oude basisschool van het meisje, dat na de zomer naar het VO gaat, de test nog deze zomervakantie afneemt.De vader stelt dat de test nodig is om te bepalen op welk niveau het meisje na de zomer onderwijs moet krijgen.
Deel bericht

Reddingsbrigade over verdrinkingen: meer aandacht voor zwemmen op scholen

23.07.19
Vorig jaar verdronken er in Nederland 112 mensen, een stevige toename ten opzichte van 2017: 85. Het verbaast de Reddingsbrigade niet. De organisatie waarschuwt regelmatig voor de risico's van zwemmen en het springen in vaarwegen.Eind juni kwam de brigade in Nederland in een week tijd al 700 keer in actie. Dertig keer redden ze iemand uit het water, waarbij drie levensbedreigende situaties waren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)