Dit is hoe klaslokalen eruitzien op scholen in 21 landen over de hele wereld

24.07.19
In sommige delen van de wereld moeten leerlingen allerlei belemmerende omstandigheden trotseren om überhaupt les te kunnen krijgen, vanwege oorlog, politieke onrust of armoede. Anderen hoeven alleen maar in een gele schoolbus te springen die de kinderen ophaalt in hun voorstadswijkje. Dit is hoe het is om naar school te gaan in 21 verschillende landen.
Deel bericht

Rijswijkse scholieren maken Rijswijk schoon

24.07.19
Rondom de drie scholen werd het afgelopen weken schoner en mooier. De leerlingen van de drie scholen deden vol enthousiasme mee met De Afvalrace. Wethouder Armand van de Laar noemde de leerlingen een voorbeeld voor alle Rijswijkers en reikte op 17 juli de prijs uit aan de afvalverzamelaars van CBS de Melodie. Zij zorgden voor de grootste verbetering van de omgeving rond hun school.
Deel bericht

De school voor de rechter: 'Ouders willen gelijk hebben'

24.07.19
Monica Neomagus is adviseur ouderbetrokkenheid en denkt dat het ook vaak fout gaat in de communicatie tussen scholen en ouders. Een oudergesprek mét het kind kan de communicatie in positieve zin beïnvloeden. Het belang van het kind komt weer centraal te staan.
Deel bericht

Kamer wil toe naar inclusief onderwijs

24.07.19
De Tweede Kamer roept de regering op werk te maken van echt inclusief onderwijs. Dit betekent dat elk kind passend onderwijs kan krijgen in de reguliere school. Tot nu toe zitten kinderen met een ondersteuningsbehoefte vooral in speciale scholen. Drie jaar geleden heeft Nederland echter het VN Mensenrechtenverdrag Handicap mede ondertekend, waaruit het recht op inclusief onderwijs volgt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)