Knippen en plakken voor gevorderden

10.08.19
Groningen heeft het mooiste station van Nederland en Groninger Archieven viert die uitverkiezing met een bijzondere actie.Op de website van de Archieven staat een prachtig gedetailleerde bouwplaat van het station die je gratis kunt downloaden. Met handleiding. De bouwplaat is gemaakt in 1996 ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het hoofdstation.
Deel bericht

De overheid moet weekendscholen juist stimuleren

10.08.19
Uit wetenschappelijke studies blijkt al jaren dat onderwijs in de moedertaal het leren van een tweede taal niet belemmert, maar er juist een positieve invloed op heeft. Hoe beter een kind is in de eerste taal, hoe beter het zich een tweede taal eigen kan maken. Dat zou er zelfs voor pleiten om jonge kinderen met een migratieachtergrond eerst les te geven in de eigen taal.
Deel bericht

Lerarentekort

10.08.19
De Amsterdamse basisschooldirecteur Dirk Koops gelooft er helemaal niets van als de ministers van Onderwijs zeggen dat het lerarentekort hoog op hun agenda staat. Ook deze zomer offert Koops weer een deel van zijn vakantie op om openstaande vacatures te vullen. En ondertussen krijgt Koops aanbieding na aanbieding om voor duizenden euro’s meer zelf op andere scholen aan het werk te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)