Betekent ‘leerlingen uitsluiten’ iets heel anders?

30.10.19
ParnasSys heeft met de zinsnede 'Wil je een leerling uitsluiten? Dat kan!' nooit willen suggereren dat scholen leerlingen kunnen uitsluiten. Dat is de strekking van antwoorden op Kamervragen van onderwijsminister Arie Slob.
Deel bericht

Werken met meldcode kindermishandeling op school

30.10.19
Slachtoffers eerder en beter in beeld van Veilig Thuis, dat is het doel van de verbeterde meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Het onderwijs heeft hierin een belangrijke taak. Maar hoe kunnen onderwijsprofessionals in het basis- en voortgezet onderwijs kindermishandeling signaleren en aanpakken?
Deel bericht

Minder productiviteit leidt tot slechter onderwijs

30.10.19
In het onderwijs gaat productiviteitsdaling gepaard met een verslechtering van kwaliteit. Dat meldt IPSE Studies.
Deel bericht

Vraag subsidie aan via IPV-regeling

30.10.19
Scholen die willen beginnen met vroeg vreemdetalenonderwijs (po) of tweetalig onderwijs (vo) kunnen subsidie aanvragen via de Internationalisering po en vo (IPV-)regeling. Ook is de subsidie bedoeld voor basisscholen die met vo-scholen willen werken aan een doorlopende leerlijn.
Deel bericht

"Provincie moet aan de slag met vernieuwing van het vak Fries"

30.10.19
De provincie Fryslân moet zo snel mogelijk aan de slag met de vernieuwing van het vak Frysk in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De statenfractie van de FNP zal woensdag in Provinciale Staten aan gedeputeerde Sietske Poepjes vragen om met het Fries zo snel mogelijk aan te sluiten bij de vernieuwing van alle andere schoolvakken.
Deel bericht

Meer hulp voor leerling met ernstige handicaps

30.10.19
De zorg op school voor kinderen met meerdere ernstige beperkingen moet overzichtelijker worden. Gemeenten moeten verantwoordelijk worden voor die zorg en de verschillende potjes daarvoor bundelen, vindt het kabinet. Tot dat is geregeld, komt er 5 miljoen euro op tafel om tegen te gaan dat deze kinderen hulp mislopen.
Deel bericht

AOb: Uren inhalen is uitholling stakingsrecht

30.10.19
Verschillende AOb-leden moeten van hun directie of bestuur gestaakte uren inhalen, omdat anders de wettelijke onderwijstijd niet wordt gehaald. Onzin, zeggen de juristen van de AOb en de FNV, want staken – niet werken - is een grondrecht. Bovendien halen vrijwel alle scholen met gemak de wettelijke onderwijstijd.
Deel bericht

Derde ronde praktijkgericht onderzoek Gedrag en Passend Onderwijs geopend

30.10.19
Het Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek (NRO) stelt een nieuwe subsidieronde open binnen het onderzoeksprogramma Gedrag en Passend Onderwijs. Financiering kan worden aangevraagd voor kortlopende praktijkgerichte onderzoeksprojecten (18 maanden).
Deel bericht

Scheve genderverdeling in basisonderwijs komt niet door afname mannen

30.10.19
Valt het huidige lerarentekort terug te voeren op de introductie van de pabo, zoals in het programma Zondag met Lubach werd gesteld? “Dat is te kort door de bocht,” stelt associate lector Gerda Geerdink (HAN), “maar het is hoog tijd voor maatregelen om de homogeniteit binnen het basisonderwijs te doorbreken.”
Deel bericht

'GEEN Toprioriteit-T-shirt' Arjen Lubach razend populair bij leerlingen en leerkrachten

30.10.19
Een T-shirt dat Arjen Lubach in Zondag met Lubach (ZML) lanceerde, is zeer populair bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het ontwerp met de tekst ‘Ik ben GEEN Toprioriteit’ is maandag al meer dan 5000 keer gedownload.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)