Leraar Dirk (41) is woedend op onderwijsbonden: 'Dit lost helemaal niks op’

02.11.19
Het werd gisteren gebracht als een prachtig resultaat, maar een groot aantal leraren is woest. De deal tussen minister Slob en onderwijsbonden, waarin eenmalig 460 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het onderwijs, is volgens hen geen antwoord op de structurele problemen. Leraar Dirk Struijk lucht zijn hart. ‘Dit is gewoon schandalig.’
Deel bericht

‘460 miljoen meteen inzetten voor betere omstandigheden op de scholen’

02.11.19
Een kabinet dat steeds de poot stijf hield, dat vasthield aan het regeerakkoord en geen extra investeringen in het onderwijs wilde doen, heeft 460 miljoen euro geboden. Dat bod heeft de AOb geaccepteerd. “Maar”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. “Ik snap dat er ook een hoop frustratie zit bij onze leden.” Voor de AOb is het convenant een eerste stap naar structurele oplossingen.
Deel bericht

Crisisberaad onderwijsvakbond AOb na onvrede rond afblazen stakingsdag

02.11.19
Onderwijsvakbond AOb heeft vandaag een crisisberaad ingelast vanwege de commotie die is ontstaan over het afblazen van de landelijke staking op 6 november.
Deel bericht

Kamer blij met extra geld voor aanpak lerarentekort en werkdruk

02.11.19
De regeringspartijen in de Tweede Kamer reageren positief op het akkoord dat het kabinet gisteren sloot met werkgevers en werknemers in het onderwijs. Ook de oppositie is blij, maar vindt het niet genoeg.
Deel bericht

Friese scholen: gegarandeerd uitval van lessen

02.11.19
De kans dat er dit schooljaar ook in Fryslân klassen naar huis gestuurd worden vanwege het lerarentekort is honderd procent. Dit zeggen schooldirecteuren en -bestuurders. Ze zijn blij met de 460 miljoen euro extra die het rijk gisteravond toezegde maar dat zal alle problemen naar verwachting niet meteen oplossen.
Deel bericht

Kleine onderwijsbond roept alsnog op tot staking: 'Geld is zoethoudertje'

02.11.19
Onderwijsbond Leraren in Actie wil dat de landelijke onderwijsstaking op 6 november alsnog doorgaat. Voorzitter Peter Althuizen vindt de 460 miljoen euro die het kabinet extra vrijmaakt voor het onderwijs onvoldoende.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)