Deze versoepelingen zijn zojuist bekendgemaakt

25.01.22
Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers hebben vanavond tijdens hun persconferentie nieuwe versoepelingen aangekondigd. Kinderen tot achttien jaar oud hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmette klasgenoot of andere persoon.
Deel bericht

'Digitale vaardigheid moet een verplicht vak worden op de basisschool'

25.01.22
De digitale vaardigheid van kinderen is onder de maat. Volgens Lotte de Bruijn wordt onterecht aangenomen dat een nieuwe generatie automatisch digitaal vaardig is. "Geef digitale vaardigheid al vanaf het primaire onderwijs", bepleit de directeur van branchevereniging NLdigital bij Spraakmakers.
Deel bericht

Leerkracht én ander werk? Pittig, maar te doen

25.01.22
‘Fotografien’ noemen de kinderen van basisschool De Sterredans in Nijmegen haar. Fien Kraanen (55) is leerkracht én fotograaf. Ze maakt portretseries, van kinderen met sproeten en bebaarde mannen, ze legt kermissen en andere evenementen vast – net wat op haar pad komt. „Maar er is nauwelijks droog brood mee te verdienen. Met drie kinderen moet ik wel serieus aan de bak.” Daarom koos ze jaren geleden voor het basisonderwijs.
Deel bericht

Marjolein Moorman: ‘Een leraar is net zo goed een strijder voor de samenleving als een militair’

25.01.22
In haar boek Rood in Wassenaar dat morgen verschijnt, beschrijft de Amsterdamse PvdA-onderwijswethouder Marjolein Moorman wat de drijfveren zijn voor haar strijd tegen ongelijkheid. ‘Ongelijkheid kost ons superveel geld, hè.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)