ABP heeft intentie de pensioenen te verhogen

27.01.22
Pensioenfonds ABP heeft de intentie om - zodra het kan - de pensioenen te verhogen. Dat maakt het fonds vandaag bekend. 2021 was, ondanks de pandemie, een goed jaar voor het ABP. Het vermogen groeide met ruim 11 procent naar 550 miljard euro.
Deel bericht

Zijn de ‘excellente scholen’ echt beter dan de rest?

27.01.22
De Inspectie van het Onderwijs kwalificeerde deze week 55 scholen als ‘excellente school’. Wat zegt dat predicaat over de kwaliteit van de lessen en de docenten? Hoe kan een school excellent zijn als het onderwijs al twee jaar plat ligt door corona? Zijn de duizenden scholen die niet op het lijstje van de Inspectie staan per definitie niet excellent?
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2022: Verslag inspiratiewebinar voor bibliotheken

27.01.22
Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht, ook op de allerkleinsten. In een paar klikken bevinden kinderen zich in een andere wereld. Dat zorgt voor plezier én geeft ouders een moment voor zichzelf. Maar begeleiding van ouders is nodig, omdat ukkies nog niet wijs genoeg zij...
Deel bericht

Minister Wiersma: scholier mag naar open dag, maar wel alleen

27.01.22
Leerlingen die in groep 8 zitten, mogen straks naar open dagen van middelbare scholen, heeft onderwijsminister Dennis Wiersma gezegd in de Tweede Kamer. Maar ze moeten in de meeste gevallen wel alleen: volwassenen mogen in principe niet mee de school in.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)