Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg Kinderboekenweekauteurs 2023

16.01.23
Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek.
Deel bericht

Waarom laaggeletterdheid een groot probleem is, en voorlopig blijft

16.01.23
In Nederland zijn naar schatting 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Ze hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen, waardoor ze niet volledig kunnen functioneren in de maatschappij. Een structurele aanpak voor dit probleem lijkt uit te blijven, terwijl de verwachting is dat het aantal laaggeletterden de komende jaren groeit.
Deel bericht

[EduAd] Een nieuwe visie op taal op de NOT

16.01.23
Kom naar de Blink Taal Talks (je vindt onze stand 01.B040 in hal 1) en volg elke dag inspirerende sessies over betekenisvol taalonderwijs!
Deel bericht

Geschiedenis in de klas: “Kinderen hebben tegenwoordig geen flauw idee hoe de vork in de steel zit”

16.01.23
De Slag bij Waterloo, hoe koning Brian Boru het de Vikingen lastig maakte bij Clontarf en de bisschop van Münster die klop kreeg aan de poorten van Stad. Volgens historicus Maarten van Rossem is het slecht gesteld met de kennis van de geschiedenis bij jonge mensen, en de vaderlandse geschiedenis in het bijzonder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)