Zelfsturend succesvol: naar een krachtig zelfsturend team

18.01.23
Als team heb je de opdracht het krachtig onderwijs te ontwerpen en te geven. Daar zet iedereen zich iedere dag weer voor in. Doorlopend wordt er ingespeeld op onderwijsvernieuwingen, maar kan het complete team zich ook vinden in deze onderwijsvernieuwingen?
Deel bericht

Zorgen om overvolle open dagen middelbare scholen Amsterdam: "Slecht voor kansengelijkheid kinderen"

18.01.23
Kinderen in groep acht moeten over een maand of twee hun middelbare schoolkeuze doorgeven. De open dagen daarvoor zijn erg populair. Om grote drukte te voorkomen, stellen sommige scholen tijdslots in met een maximum aantal kinderen dat langs kan komen. Maar volgens Stichting Vrije Schoolkeuze creƫer je zo ongelijkheid. "Kinderen kunnen niet kijken bij de scholen die ze willen en maken zo mogelijk de foute keuze."
Deel bericht

Chef Soldaat leert kinderen een Leutig Lesje over carnaval

18.01.23
Over een kleine vier weken barst carnaval los. Hoewel Brabantse kinderen carnaval met de paplepel ingegeven krijgen, kan het geen kwaad om bijgespijkerd te worden. Chef Soldaat maakte een heus lespakket voor kinderen op de basisschool over carnaval. Volg een paar van deze Leutige Lesjes en carnaval kan beginnen.
Deel bericht

Column | Het is heel onorthodox, maar het is tijd voor staatsscholen

18.01.23
De segregatie in Nederland tekent zich haarscherp af op de basisscholen van Nederland en blijkbaar vinden we dat prima. Neem twee scholen in Noord- en Zuid-Den Haag en de klassenjustitie is in volle glorie aanwezig.
Deel bericht

Internationale basisschool in Amersfoort komt steeds dichterbij

18.01.23
De vraag naar internationaal basisonderwijs in Amersfoort is zodanig dat er volop gewerkt wordt aan het oprichten van een internationale afdeling. Naar verwachting wordt er binnenkort definitief besloten of en op welke manier deze school er komt.
Deel bericht

Extra personeelstekorten op helft scholen door griep

18.01.23
Bijna de helft van de scholen (49,5 procent) heeft momenteel extra personeelsproblemen door de griepgolf die in Nederland heerst. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), waarvan de resultaten woensdag verschijnen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)