Stagiaire crèche Amsterdam maakte ongepaste filmpjes van kinderen

17.01.23
Een groot kinderopvangbedrijf heeft een stagiaire de laan uitgestuurd nadat zij een video op sociale media had gezet waarin ze "onacceptabel gedrag" vertoont naar de kinderen.
Deel bericht

Blog | De golf van de basisschool

17.01.23
Ondanks het feit dat kennis en vaardigheden in een basisschool sterk met elkaar zijn verweven, werd in de curricula van de voorbije decennia toch een grote focus gezet op meer algemene (generieke) skills of sleutelcompetenties, ten nadele van het gestructureerd aanleren van specifieke (vakgebonden) kennis. Die verschuiving ging hand in hand met het opleggen van bepaalde didactische werkvormen.
Deel bericht

Ook de Kinderkunstweek herdenkt de Watersnoodramp

17.01.23
Herinneren, herdenken en vooruitkijken, van druppel tot tsunami in het Watersnoodmuseum. Dat is de titel van een speciaal voor kinderen geschreven boekje dat alle Zeeuwse leerlingen van groep 7 en 8, de bovenbouw van het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs krijgen aangeboden.
Deel bericht

Onderwijsraad in nieuwe samenstelling van start

17.01.23
In januari is de Onderwijsraad in nieuwe samenstelling van start gegaan. De raad heeft vijf nieuwe leden - allen op persoonlijke titel benoemd door de Kroon voor een periode van vier jaar. De raad bestaat daarmee de komende periode uit elf leden, inclusief de voorzitter Edith Hooge.
Deel bericht

Meester Jesper reageert op kritiek Slimste Mens: ‘Wagner vergeet ik nooit meer’

17.01.23
De deelnemers van het populaire programma De Slimste Mens kunnen de afgelopen tijd rekenen op een kritisch kijkerspubliek. Waarbij voornamelijk op het kennisniveau van de deelnemers gevuurd wordt. ‘Meester Jesper’ kreeg daar ook mee te maken en reageert nu via Metro op de kritiek.
Deel bericht

[EduAd] Sociaal-emotioneel leren voor de hele school

17.01.23
Probeer nu deze online methode inclusief burgerschap en mediawijsheid in je klas uit. Leuk en actueel! Meer dan 1300 scholen zijn enthousiast. Start dit nieuwe jaar en probeer uit tot de voorjaarsvakantie!
Deel bericht

Bouwkraan valt bijna op gymlokaal van basisschool in Arum, niemand raakt gewond

17.01.23
Een hijskraan heeft maandag bijna het gymlokaal van basisschool De Oanrin in Arum verpletterd. De machinist wist het omvallende werktuig net op tijd bij te sturen, waardoor het een paar meter naast het gebouw terechtkwam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)