Lerarentekort grootste probleem op Duitse scholen

19.01.23
Het nijpende lerarentekort is op Duitse scholen momenteel het grootste probleem. Bovendien heeft één op de drie Duitse scholieren opgelopen leerachterstanden nog niet weggewerkt. Dat blijkt uit de zogeheten Deutsche Schulbarometer die de Robert Bosch Stiftung woensdag heeft gepubliceerd.
Deel bericht

Als de kinderen op school met een lege maag in de klas zitten...

19.01.23
Dat er kinderen met een lege maag in Rotterdamse schoolklassen zitten, kan niemand verdragen. Daarom maken tal van scholen in onze stad gebruik van een landelijke subsidie die ze naar eigen inzicht aan eten kunnen besteden. Zodat ieder kind ontbijt of lunch heeft, óók de kinderen die niets van thuis meekrijgen.
Deel bericht

Meer grip op leerlinggegevens door inzicht in het registratieproces

19.01.23
Voor veel scholen is het registreren van leerlingen zo’n vanzelfsprekend proces dat er nooit bewust bij wordt stilgestaan. Toch is er voldoende reden om dat wel te doen. Want een gebrekkig registratieproces maakt scholen aan de ene kant kwetsbaar voor het verlies van gegevens door bijvoorbeeld datalekken en ransomware. Aan de andere kant maakt het administratieve processen soms onnodig inefficiënt.
Deel bericht

Forum-school krijgt positief advies van Onderwijsinspectie

19.01.23
De Onderwijsinspectie heeft een positief advies uitgebracht over de nieuwe Renaissance-school in Almere. Die basisschool opende afgelopen september haar deuren en is sterk gelieerd aan de politieke partij Forum voor Democratie.
Deel bericht

70 jaar Watersnood - Kinderen vormen levende dijk bij herdenking 70 jaar Watersnoodramp

19.01.23
Op 1 februari a.s. is het precies 70 jaar geleden dat Zuidwest-Nederland getroffen door de Watersnoodramp. Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk organiseert die dag een herdenking en het symposium “70 jaar terug & 70 jaar vooruitkijken”.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)