Nieuw: pabodocenten-route op NWT-conferentie

20.01.23
Geef jij les aan pabo-studenten? Kom dan met je collega’s op 10 maart 2023 naar de jaarlijkse Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie in Egmond aan Zee. Er is dit jaar namelijk door SLO, in samenwerking met het pabonetwerk Natuur&Techniek, in elke ronde een workshop opgenomen die speciaal ontwikkeld is voor pabodocenten.
Deel bericht

Kwaliteitswaaier | Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen

20.01.23
De afgelopen decennia is veel wetenschappelijke kennis ontwikkeld over effectief leesonderwijs in begrijpend lezen. Deze kennis vindt nog onvoldoende zijn weg naar de praktijk. De Kennistafel Effectief Leesonderwijs, een initiatief van de PO-Raad, VO-raad en het NRO, heeft als één van haar doelen kennis verzamelen over effectief leesonderwijs en het voor leraren toepasbaar maken van deze kennis.
Deel bericht

Renaissanceschool uit de Forumkoker telt drie leerlingen

20.01.23
Een kleine particuliere basisschool in Almere met drie leerlingen en twee leerkrachten (1,5 fte betaald), die onlangs een voldoende kregen van de Inspectie van het Onderwijs. Dat is na een jaar de oogst van pogingen van Forum voor Democratie om op diverse plekken in het land scholen met ‘klassiek, niet-woke onderwijs’ te openen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)