Audio | Waarom geven we kinderen niet gewoon goed te eten op school?

29.05.23
Als het broodtrommeltje vervangen zou worden door een gezonde schoollunch, zouden kinderen gezonder worden én hebben kinderen meer gelijke kansen. Dat laat onderzoek in Zweden zien. In Zweden krijgen kinderen al jaren een gezonde lunch op school. Het probleem is dat ouders niet van het broodtrommeltje af willen.
Deel bericht

Geboren in een gevangenis, nu is Aurora (18) op weg naar het prestigieuze Harvard

29.05.23
Geboren in een gevangenis en nu met haar diploma op zak naar een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten. De 18-jarige Aurora Sky Castner bewijst dat met een minder goede start, maar met wat hulp, zelfs de zotste dromen haalbaar zijn.
Deel bericht

Tientallen Haagse bedrijven één dag onder leiding van kinderen

29.05.23
Elk jaar geeft de organisatie JINC scholieren uit het basisonderwijs en vmbo de kans om één dag plaats te nemen op de stoel van een directeur, CEO of politicus tijdens het event 'Baas van Morgen'.
Deel bericht

Lector Chiel van der Veen is bezig kansengelijkheid in Almere te verbeteren

29.05.23
Het onderwijs kent veel uitdagingen. Chiel van der Veen, lector aan Hogeschool Windesheim in Almere gaat aan de slag om de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs aan te pakken. De grootste uitdaging is het verbeteren van de kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren in Almere.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)