Taarten van Abel keert terug met nieuwe presentator

31.05.23
Het programma 'Taarten van Abel' krijgt een doorstart. Onder de voorlopig nieuwe naam 'Taarten van Babel' - en met een nieuwe presentator - is het programma volgend jaar weer op televisie te zien, zo maakt de VPRO bekend.
Deel bericht

Kwart onderwijsmedewerkers psychisch vermoeid

31.05.23
Bijna een kwart (24 procent) van de onderwijsmedewerkers voelt zich enkele keren per maand of vaker, psychisch vermoeid. Het onderwijs staat daarmee in de top drie. Ook de emotionele betrokkenheid van onderwijspersoneel is het grootst van alle werknemers in Nederland.
Deel bericht

Leerlingen bedenken nieuwe toekomst voor bunkers in de achtertuin

31.05.23
Wat zou je er mee doen als in je achtertuin een bunker zou staan? Ruim 150 Westlandse scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs kregen die vraag voorgelegd en gingen daarna zonder enige beperking aan de slag.
Deel bericht

Didactief Special: Burgerschapsonderwijs

31.05.23
Kinderen die frank en vrij durven zeggen wat ze vinden. Maar elkaar ook laten uitspreken en respect tonen voor andersdenkenden. Leerlingen die snappen hoe democratie werkt en dat vrijheid niet bij een pakje boter komt. Heel lang hebben we gedacht dat het allemaal vanzelf sprak in Nederland. We zijn een tolerant volk, toch?
Deel bericht

Continuroosters zorgen voor 'buikpijn en honger' bij kinderen door korte pauze

31.05.23
Halfvolle broodtrommels die mee terug naar huis komen en hongerige kinderen in de klassen: de korte lunchpauzes op basisscholen met continuroosters zijn een doorn in het oog van onder meer voedingswetenschapper Floor Scheffers. "Ouders geven soms alleen maar witte bolletjes mee, want dat eet sneller."
Deel bericht

Techorganisaties vrezen uitstel digitale geletterdheid in curriculum

31.05.23
Techorganisaties zijn bang dat er opnieuw vertraging gaat ontstaan in de opname van digitale geletterdheid in het curriculum. Het vak behoort tegenwoordig tot de basisvaardigheden, maar onlangs werd in de Tweede Kamer een motie ingediend om deze daaruit te halen. Zo’n dertig techorganisaties stuurden daarop een brandbrief met hun zorgen naar de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)