Meer werken oké, maar dan wel meer geld

30.05.23
Eén op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Dat meldt De Nederlandsche Bank op basis van een enquête onder 1.300 werkenden.
Deel bericht

Nieuwsbrief inspectie: De versterking van ons toezicht

30.05.23
In deze nieuwsbrief leest u hoe we het toezicht in het funderend onderwijs en het mbo versterken. We vertellen wat er voor scholen en besturen verandert vanaf 1 augustus.
Deel bericht

Digitale hulpmiddelen verbinden zieke leerlingen met de klas

30.05.23
Ook zieke kinderen hebben recht op onderwijs. Daarom zijn scholen verplicht onderwijs te regelen voor langdurig zieke leerlingen. Met behulp van digitale middelen kunnen ze bij hun klas betrokken blijven. KlasseContact en AV1 zijn voorbeelden van tools die zorgen voor verbondenheid tussen de zieke leerling en zijn klas.
Deel bericht

Elke leerling moet mee kunnen op schoolreis, vindt Scholen aan Zee. En dus komt er een speciaal ’solidariteitsfonds’

30.05.23
Scholen aan Zee heeft een speciaal fonds in het leven geroepen, zodat leerlingen waarvan de ouders weinig geld hebben toch mee kunnen op schoolreis.
Deel bericht

Minderjarige opgepakt voor een bedreiging van een school via sociale media

30.05.23
De politie heeft maandagochtend een minderjarige jongen aangehouden nadat hij een paar dagen geleden op sociale media een Rotterdamse school bedreigde. Volgens de politie gaf de bedreiging veel onrust bij de school, ouders en leerlingen. Vanwege de leeftijd en wie de verdachte is, is in overleg met het Openbaar Ministerie en ouders besloten dat de jongen een alternatieve straf krijgt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)