Minister Wiersma biedt excuses aan voor gedrag op congres VVD

03.06.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma uit Franeker heeft bij het drukbezochte VVD-congres ook aan de VVD-leden zijn excuses aangeboden voor zijn grensoverschrijdende gedrag.
Deel bericht

Hoe vervuilend is jouw internetgedrag?

03.06.23
We e-mailen, surfen, youtuben en tiktokken erop los, waardoor het internet een grootverbruiker van stroom is. Weinig mensen zijn zich daarvan bewust. “Een persoonlijke scan kan heel effectief zijn om jouw digitale gedrag duurzamer te maken.”
Deel bericht

Wat betekent afschaffing van de vrijwillige ouderbijdrage voor Utrechtse scholen?

03.06.23
Willen Utrechtse scholen wel dat de vrijwillige ouderbijdrage wordt afgeschaft? Het bedrag dat ouders betalen voor schoolgaande kinderen, is nergens zo hoog als in de provincie Utrecht. Maar het verschil tussen scholen is ook groot: van 25 euro tot uitschieters van 700 of zelfs 1150 euro.
Deel bericht

Is het overschrijven van woorden – zonder de woorden te horen – effectief om te leren spellen?

03.06.23
Leerlingen woorden laten overschrijven kan effectief zijn om ze te leren spellen. Het is nog effectiever wanneer de leerkracht leerlingen een visueel dictee aanbiedt. Het woord wordt eerst getoond en verdwijnt daarna, zodat de leerling de eigen spelling kan vergelijken met de juiste spellingwijze.
Deel bericht

Blog | 1998: van confectie naar maatwerk: is het wat geworden?

03.06.23
Wat is er terecht gekomen van de toenmalige visies over de rol van ICT in het onderwijs? Wat is nu de rol van ICT in het leven van de leerlingen, in het onderwijs dat zij genieten c.q. ondergaan? Welke visies heersen er nu over ICT en onderwijs?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)