Kennisaanbod taal, lezen, rekenen-wiskunde uitgebreid

02.06.23
Het kennisaanbod op Onderwijskennis.nl is uitgebreid met nieuwe themapagina’s over taalgericht vakonderwijs, motiverend leesonderwijs en rekenen-wiskunde van 10-14 jaar. Bekijk onze bundeling van kennis uit onderzoek, tips en praktijkvoorbeelden, samengebracht voor het primair en voortgezet onderwijs en het mbo.
Deel bericht

Onderzoek naar stimuleren meer uren werken om personeelstekorten te verminderen

02.06.23
Een kopgroep van elf schoolorganisaties doet sinds januari 2023 praktijkervaring op met het aanbieden van specifieke maatregelen aan leraren voor het invullen van een groter contract. Minister Dennis Wiersma heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken van het onderzoek.
Deel bericht

Belgische onderwijzer betastte 30 jaar lang meisjes

02.06.23
Deze week is in Turnhout een onderwijzer van 62 voor de rechter verschenen: de man die 38 jaar lesgaf in een basisschool zou jarenlang in zijn klas meisjes hebben betast.
Deel bericht

De Pabo Voorleeskampioen 2023 is Floor van Unen van Pabo Marnix Academie Utrecht

02.06.23
Floor van Unen uit Utrecht heeft gisteravond in Theater Kikker in Utrecht de achtste landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Floor van de Pabo Marnix Academie Utrecht zich De Nationale Pabo Voorleeskampioen van 2023 noemen.
Deel bericht

Bijles mag alleen nog als school dat zelf regelt

02.06.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma wil commerciële bijlesbureaus aan banden leggen, omdat volgens hem ook kinderen van ouders met weinig geld recht hebben op aanvullend onderwijs.
Deel bericht

Onderwijskoepels roepen Kamer op vrijwillige ouderbijdrage te schrappen

02.06.23
Verschillende ouder-, leerling- en onderwijsorganisaties roepen de Tweede Kamer in een brief op om de vrijwillige ouderbijdrage af te schaffen in het basisonderwijs. Ook pleiten ze voor gratis digitale leermiddelen zoals laptops en grafische rekenmachines.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)