Vmbo'ers Maastricht horen morgen welke toetsen ze moeten herkansen

11.07.18
Morgen horen de leerlingen van VMBO Maastricht voor welke vakken ze opnieuw toetsen voor het schoolexamen moeten doen. Eerst was er sprake van een totaaltoets, over alle stof, voor alle 354 leerlingen. Het afgelopen weekend hebben de scholieren daarvoor geblokt.Maar maandagavond werd die totaaltoets afgeblazen voor 311 vmbo'ers. De ouders kregen daar een e-mail over.
Deel bericht

Explosieve groei aantal expatkinderen op scholen Eindhoven

11.07.18
Expats van dezelfde nationaliteit kiezen vaak voor dezelfde scholen.De behoefte bij al die expats aan onderwijs voor de kinderen verschilt sterk. De een geeft de voorkeur aan de Internationale School, maar die kan de huidige toeloop amper meer aan.Veel expatkinderen komen echter ook nu al terecht op een gewone basisschool.
Deel bericht

Toch geen toets maatschappijleer voor leerlingen VMBO Maastricht

11.07.18
Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven toch niet allemaal de toets maatschappijleer te maken. Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is gebleken dat de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude toetsprogramma, schrijft de school. Dat betekent dat de verplichte toets komt te vervallen.
Deel bericht

Leraren: nauwelijks vertrouwen in nieuw curriculum

11.07.18
De meeste lerarenorganisaties in het voortgezet onderwijs hebben weinig vertrouwen in de voortgang van het project voor een nieuw curriculum voor het basis- en middelbaar onderwijs. Dat schrijven ze in een gezamenlijke verklaring.Het initiatief van toenmalig staatssecretaris Dekker (Onderwijs, VVD) heette eerst Onderwijs 2032 en nu Curriculum.nu.
Deel bericht

Ontslagen docent (28) Baanderherencollege sprak niet met meer scholieren af

11.07.18
BOXTEL - De inmiddels ontslagen economieleraar van het Baanderherencollege, tegen wie aangifte van seksueel misbruik is gedaan, sprak waarschijnlijk alleen met een 15-jarige scholiere af. De politie ziet geen enkele aanleiding om te denken dat er sprake is van meerdere zaken. De man is in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.
Deel bericht

School blundert: 570 diploma's ongeldig

11.07.18
Door een administratieve fout zijn 570 diploma's van leerlingen van Het Assink Lyceum (Haaksbergen en Eibergen) ongeldig. Op de diploma's staat dat de leerlingen cum laude zijn geslaagd, terwijl dat maar bij negen leerlingen daadwerkelijk zo is. De fout werd ontdekt door de ouders van een van de leerlingen.Om die fout recht te zetten, krijgen al die leerlingen een nieuw diploma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)