Hrishikesh Harcharan wint wedstrijd Meesterschap in Techniek 2018

13.07.18
Hrishikesh Harcharan uit Lelystad heeft de wedstrijd Meesterschap in Techniek gewonnen. Hij versloeg hiermee 41 andere middelbare scholieren uit Lelystad die samen een tiny house gebouwd hebben dat bijna klaar is voor de verkoop.
Deel bericht

School van de Toekomst

13.07.18
De gemeente Rotterdam nodigt je uit mee te denken over de School van de Toekomst. Hoe leren kinderen tot 17 jaar volgens jou in 2030? Doe mee en maak kans op een inspiratietour door Nederland.
Deel bericht

Een praktijkgericht examenvak voor de gemengde en theoretische leerweg

13.07.18
Technologie & toepassing is een conceptschoolexamenvak voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het is een vak waarin de praktische leerstijl van leerlingen wordt aangesproken, brede praktische vaardigheden worden ontwikkeld en waarin leerlingen zich tegelijkertijd oriënteren op ....
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. "Het is een chaos", zegt onderwijscoach Ingeborg Dijkstra.
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen: 'Het is een chaos'

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. De overige leerlingen moeten wel naar de zomerschool om de examens in te halen.
Deel bericht

Scholing van leraren die nieuwkomers lesgeven: hoe doen andere landen dat?

13.07.18
In Nederland zijn scholen en leraren niet goed voorbereid op het geven van onderwijs aan nieuwkomers. Daarom is in een studie van de HSU gekeken hoe Vlaanderen en Zweden het onderwijs aan deze kinderen organiseren. Daar worden nieuwkomers zo snel mogelijk in het reguliere BaO en VO opgevangen. Vooral is onderzocht hoe zij de professionalisering van leraren hebben gerealiseerd.
Deel bericht

‘Veel vmbo’s sjoemelen rond examinering’

13.07.18
Er wordt heel wat aangerommeld rond de examinering van vmbo'er, vermoedt René Kneyber. Hij is wiskundeleraar aan het Oosterlicht College in Nieuwegein en lid van de Onderwijsraad.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)