Met griepvaccinatie bedrijfsvoering draaiende houden

03.10.18
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is een campagne gestart voor griepvaccinatie onder het personeel in de gezondheidszorg. Zou zo’n campagne in het onderwijs kunnen voorkomen dat tijdens een volgende griepepidemie weer veel klassen naar huis moeten worden gestuurd? Slechts een kleine minderheid van de mensen die in het onderwijs werken, haalt de griepprik.
Deel bericht

Welke school wint de Inspiratieprijs Gezonde School? Stem nu!

03.10.18
Maar liefst 22 scholen hebben een Gouden Tip over hoe je als school kan werken aan een gezonde leefstijl. Welke tip inspireert jou het meest? Bekijk alle inzendingen en breng nu jouw stem uit en wie weet wint de school de Inspiratieprijs Gezonde School 2018. De 3 tips met de meeste stemmen komen extra in de spotlights te staan op het congres Gezonde School op 30 oktober.
Deel bericht

Terneuzen krijgt mogelijk internationale school

03.10.18
De gemeente Terneuzen en basisscholengroepen Perspecto en ProBaz gaan de kansen verkennen. Steeds meer arbeidsmigranten komen naar Zeeuws-Vlaanderen, vooral naar de Kanaalzone. Onder hen zijn hoogopgeleide medewerkers van grote bedrijven. Als zij hun kinderen naar een internationale school willen sturen, zijn ze aangewezen op Gent of Antwerpen. Ze vestigen zich daar dan ook vaak.
Deel bericht

Tweetalig onderwijs 'hot' op middelbare scholen

03.10.18
Tweetalig onderwijs wordt op dit moment in Limburg alleen aan vwo- en havoleerlingen aangeboden. Vooral bij vwo-leerlingen is het populair. Meer dan de helft van de leerlingen kiest tegenwoordig voor deze vorm van onderwijs.In het verleden werd ook tweetalig onderwijs in het Duits aangeboden. Daar is Valuas College in Venlo enkele jaren geleden mee gestopt:gebrek aan gediplomeerde docenten
Deel bericht

Eerste horde genomen op weg naar goedkopere digitale leermiddelen

03.10.18
Digitale leermiddelen worden mogelijk goedkoper. De Eur.Commissie besloot dinsdag dat de btw voor digitale publicaties omlaag gaat van 21 naar 6 procent. De vraag is nu of ook digitale leermiddelen hiertoe behoren. De PO-Raad maakt zich hier al jaren hard voor. Het hoge belastingtarief staat investeren in moderne, digitale leermiddelen in de weg. Papieren lesboeken zijn goedkoper.
Deel bericht

Leerlingen ontdekken fout in Belastingplan

03.10.18
Leerlingen van het openbare Beatrix College in Tilburg hebben een fout in het Belastingplan 2019 ontdekt. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft ze bedankt met een taart. Het Beatrix College meldt dat economiedocent Gert van Vliet enkele tariefvoorbeelden uit het Belastingplan 2019 door 5 vwo-leerlingen liet narekenen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)