Greta staakte voor het klimaat

06.10.18
Het Zweedse meisje Greta is op bezoek in Nederland. Vorige maand kwam ze in het nieuws toen ze aan het staken was. Bijna een maand lang ging ze niet naar school om te protesteren tegen de opwarming van de aarde.Ik dacht niet dat het zo groot zou worden. Het voelt heel goed, maar ook wel raar.
Deel bericht

Convenant met voortgezet onderwijs voor aanpak van verslavingen

06.10.18
Door de scholen voor voortgezet onderwijs en de gemeente Nijkerk wordt een convenant ondertekend over verslavingspreventie. Gokken, gamen, sociale media en andere vormen van digitale verslaving komen ook regelmatig voor onder jongeren. Erkend wordt dat het terugdringen van het gebruik om een brede aanpak vraagt.
Deel bericht

50 jaar geleden: Fries diploma kleuterschool

06.10.18
In de Memorie van Toelichting op de begroting van O&W komt - voor de eerste maal in de geschiedenis - een passage voor, die betrekking heeft op het bestaan van het Fries en het onderwijs in deze taal. 'De staatssecretaris deelt mee, dat er overleg gaande is over de vraag of het diploma Fries voor de kleuterschool kan worden beloond, en ook dat het Fries in de brugklas nog eens bekeken zal worden.
Deel bericht

Vier nieuwe lessen voor goed onderwijs

06.10.18
Jeroen Dijsselbloem onderzocht tien jaar geleden wat alle onderwijsvernieuwingen teweeg hadden gebracht. Wat ziet hij nu? Na ons rapport is onterecht het beeld ontstaan dat we het onderwijs helemaal niet meer moeten vernieuwen, en zeker het stelsel niet. We vonden juist dat de overheid haar taak veel serieuzer moet nemen: de kwaliteit van het onderwijs én van het stelsel bewaken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)