Steekproefscholen uitgenodigd voor onafhankelijk onderzoek kwaliteitsborging schoolexaminering

05.10.18
De onafhankelijke adviescommissie onder leiding van mevrouw Geert ten Dam is gevraagd een landelijk representatief beeld te krijgen van de kwaliteitsborging van de schoolexaminering in het VO, en waar nodig aanbevelingen te doen voor verbetering van de processen rond schoolexamens. De enquête onder vestigingen voor VO vormt één van de onderdelen van het onderzoek.
Deel bericht

Hoe kunnen Zeeuwse middelbare scholen blijven bestaan? Deskundigen gaan dat bekijken

05.10.18
Hoe kunnen middelbare scholen blijven bestaan als er steeds minder leerlingen komen? Op die vraag gaan deskundigen een antwoord zoeken in opdracht van minister Arie Slob van Onderwijs. Een van de experts is Kete Kervezee. Zij verdiept zich al in een andere werkgroep over de situatie in Zeeuws-Vlaanderen.
Deel bericht

Slob: 'Nieuwe signalen leiden tot aanvullend onderzoek LVO'

05.10.18
Onderwijsminister Arie Slob schrijft woensdag in een brief aan de Tweede Kamer dat de onderzoeken naar de kwaliteit van scholen van Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) langer dan gepland op zich laten wachten. "De oorzaak is dat er nieuwe signalen zijn binnengekomen die tot aanvullend onderzoek leiden."
Deel bericht

Docenten VMBO Maastricht hielden zich niet aan examenregels

05.10.18
De schoolleiding en docenten van VMBO Maastricht hielden zich niet aan de regels voor school- en eindexamens, concludeert de Inspectie van het Onderwijs. Het gaat om tekortkomingen bij het zelf vastgestelde Programma van Toetsing en Afsluiting en de regels uit het examenreglement. Ook de regels uit het wettelijke Eindexamenbesluit werden niet gevolgd.
Deel bericht

50 jaar Mammoetwet: bijna iedereen gaat nu naar school

05.10.18
In het schooljaar 1968/’69 trad de Mammoetwet in werking. Bestaande onderwijssoorten als mulo, mms en hbs verdwenen, daarvoor in de plaats kwamen mavo, havo en vwo. Tegelijk met de invoering van de Mammoetwet werd de leerplicht met twee jaar verhoogd tot 16 jaar. Vandaag de dag ligt de deelname aan het voorgezet onderwijs 17 procentpunt hoger dan kort na invoering van de Mammoetwet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)