Greijdanus presenteert nieuw merk voor christelijk voortgezet onderwijs: GO

12.10.18
Martin Jan de Jong (bestuurder Greijdanus), vertelt dat een jongere die een GO-school binnenstapt, wéét dat er veel aandacht wordt besteed aan het christen-zijn en aan het ontdekken van de wereld. Hij weet ook dat hij er verschillende vakken kan volgen op verschillende niveaus, en dat er praktischer en projectmatiger gewerkt wordt, waardoor er meer samenhang komt in de leerstof.
Deel bericht

AOb wint bij Hoge Raad opnieuw zaak over ontslagvergoeding

12.10.18
Werknemers die ontslagen zijn kort voordat zij met pensioen zouden gaan, hebben recht op een volledige transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de AOb had aangespannen voor een 64-jarige docent uit het voortgezet onderwijs. De Hoge Raad bevestigt de hoofdregel dat de wet invulling geeft aan de transitievergoeding, de rechter dient de wet te respecteren.
Deel bericht

Maak een einde aan stigmatisering van kinderen met psychische problemen

12.10.18
Alle kinderen en jongeren in Nederland moeten zich veilig voelen. Zij verdienen de ruimte om zich naar vermogen te ontwikkelen en zouden niet buitengesloten of achtergesteld mogen worden wegens hun psychische problemen en de jeugdhulp die zij daarvoor ontvangen. Dit statement maakt het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie op de de Dag van de Psychische Gezondheid.
Deel bericht

Leerlingen Vox-klassen pitchen op de pont

12.10.18
Het kunnen geven van een goede pitch is belangrijk! Daarom deden leerlingen van Vox-klassen vandaag mee aan de Nationale Pitchdag. Ze ‘pitchten op de pont’ in Amsterdam onder toeziend oog van Thom Uildriks, Nederlands Kampioen pitchen 2018. In de dagen voorafgaand aan de Nationale Pitchdag werkten de leerlingen aan een eigen bedrijfsconcept.
Deel bericht

Krachttraining helpt dikke kinderen bij gym

12.10.18
Het is één van de bekendste jeugdtrauma's: als allerlaatste gekozen worden tijdens gymles. Onderzoekers uit Maastricht volgden een jaar lang bijna zevenhonderd kinderen op het VO in Limburg en hebben de oplossing voor dikke kinderen gevonden. Bij krachttraining blinken zij uit en vallen ze zelfs een beetje af. Alle scholen in het land moeten krachttraining invoeren tijdens hun gymles.
Deel bericht

Schooladvies vaker bijgesteld bij lagere inkomens

12.10.18
Bijna 8 procent van de leerlingen in groep acht in 2016/’17 kreeg na de eindtoets een hoger schooladvies dan het eerste schooladvies van de leerkracht. Kinderen van ouders met een hoog huishoudensinkomen kregen minder vaak een bijstelling, maar zij hadden ook vaker vwo (het hoogste niveau) als eerste schooladvies. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Deel bericht

Meer geld voor aanpak lerarentekort

12.10.18
Onderwijsminister Arie Slob verhoogt de subsidie voor zij-instromers en trekt meer geld uit voor de aanpak van het lerarentekort in de Randstad. Er komt 20 miljoen euro extra beschikbaar. Een deel daarvan komt uit de pot voor de Lerarenbeurs. Daar is minder vraag naar dan aanvankelijk werd gedacht.Van de 20 miljoen gaat 7 miljoen naar het budget voor zij-instromers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)