Directeur stichting Leergeld: ‘Een school is geen reisbureau’

10.10.18
De aard van schoolreizen verandert. Veel, ver en duur wordt steeds vanzelfsprekender, merkt directeur Gaby van den Biggelaar van Leergeld Nederland. „Daar moet je over nadenken. China, Cambodja, Ghana, Zimbabwe. Zomaar wat bestemmingen op het schoolreizenprogramma van middelbare scholen in Groningen."
Deel bericht

Ontdek ruimte in regels voortgezet onderwijs

10.10.18
De brochure Ontdek de ruimte, ruimte in regels in het voortgezet onderwijs en de website ontdekderuimte.leraar.nl hebben tot doel het gesprek op scholen over de organisatie van tijd te ondersteunen. De brochure bevat informatie over de regels voor tijdsbesteding in het voortgezet onderwijs. Deze regels bieden ruimte om het onderwijs zo te organiseren dat het aansluit bij de visie van de school.
Deel bericht

Onderwijs en zorg hebben elkaar nodig

10.10.18
‘Ga met kinderen in gesprek over wat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen en win advies in bij de ouders. Zij kennen het kind het beste.’ Met dat advies opende spreker Joy van der Stel de tweedaagse passend onderwijs. Gezeten in een hypermoderne rolstoel hield zij een betoog over het betrekken van ouders en kinderen bij zorg en onderwijs.
Deel bericht

Negatieve beeld van ongelukkige leraren klopt niet

10.10.18
Het algemene beeld dat maar weinig leraren gelukkig zijn met hun werk, komt niet overeen met wat zij daar zelf over zeggen. Veel van hen zijn juist blij met hun baan, meldt bureau Driessen. Slechts één op de drie mensen denkt dat leraren, verpleegkundigen en ambtenaren gelukkig zijn met hun werk. De betrokkenen zelf beoordelen hun eigen werkgeluk gemiddeld met een rapportcijfer 7,5.
Deel bericht

Hoe maak je een wereldburger van een kind?

10.10.18
Scholen mogen zelf bepalen hoe ze burgerschapsthema's invullen tijdens de lessen, werkweken en projectdagen.Bij veel scholen ontbreekt een uitgewerkte visie op burgerschap. In de praktijk zie je bovendien dat leraren niet echt worden opgeleid om antwoord te geven op het vraagstuk wat ze afgezien van de dagelijkse lessen willen bereiken met het onderwijs, de stip op de horizon.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)