Minister niet blij met herbenoeming LVO-topman na vmbo-debacle

15.10.18
Na het examendebacle op het VMBO Maastricht is minister Arie Slob (Onderwijs) niet blij met de herbenoeming van bestuursvoorzitter André Postema bij betrokken scholenkoepel LVO. Het besluit was aan de raad van toezicht, maar Slob zou het hebben ontraden als hem advies was gevraagd, zo laat hij de Tweede Kamer weten.
Deel bericht

Zijn kinderen in Utrecht, Noord–Holland en Limburg zoveel slimmer dan de rest? (Opinie)

15.10.18
Uit onderzoek in de provincie Groningen is gebleken dat basisschoolleerkrachten daar vaak ‘onderadviseren’, hun leerlingen onderschatten dus. Onderzoekers in Drenthe zagen daar ‘een minder ambitieuze leercultuur’, en ‘lage verwachtingen’ van ouders en leerkrachten. Regio’s waar men het van oudsher niet hoog in de bol had, hebben relatief weinig vwo-plaatsen.
Deel bericht

Amerikaanse schoolgoeroe geeft workshop positiviteit op Nijmeegs college

15.10.18
Het Kandinsky College werkt nu zo’n acht jaar met het gedachtegoed van PBS-grondlegger George Sugai. Op uitnodiging van de school was de Amerikaanse professor speciaal onderwijs deze week op bezoek om met leerlingen, docenten en ouders te praten. Jullie moeten weten dat PBS geen big deal is. Het draait om respect. Het is belangrijk om waarden te hebben.
Deel bericht

Onderwijsinspectie zag terreur-oefening Hoogeveen niet zitten

15.10.18
De anti-terreuroefening die het Alfa College in Hoogeveen afgelopen juni wilde houden, is niet doorgegaan onder druk van de Onderwijsinspectie. Eerder zei de school dat de oefening niet doorging vanwege ophef in de media en op internet. De Onderwijsinspectie zegt tegen het DvhN fout te hebben gehandeld in de zaak rondom het Alfa College.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)