Meer landelijke regie in aanpak lerarentekort OCW

18.10.18
Mede op basis van input van de VO-raad en andere partijen is op een aantal belangrijke punten vooruitgang geboekt in de uitwerking van een aanpak voor het terugdringen van het lerarentekort. De aanpak heeft een sterk regionaal karakter, maar daarnaast wordt ook ingezet op landelijke regie voor de aanpak van regio-overstijgende knelpunten.
Deel bericht

Unitonderwijs: 55 kids in 1 megaklas, is dat goed nieuws?

18.10.18
Naast de reguliere klassen heeft het Herbert Vissers College dit jaar een megaklas ingericht met 55 kinderen van alle niveaus. De brugklassers volgen geen vakken in verschillende lokalen volgens het ritme van de bel, maar hebben een grote eigen ruimte tot hun beschikking. Iedere ochtend begint de klas in drie groepjes met een ‘check-in’ door hun coach,
Deel bericht

Wandelende (en verdwenen) eilanden centraal in Waddenatlas

18.10.18
De Waddenatlas, die vandaag gepresenteerd wordt in het Afsluitdijk Wadden Center, is de nieuwste in een reeks thema-atlassen die Noordhoff uitgeeft, na bijvoorbeeld edities over voetbal, Amsterdam en veiligheid. "Elke Nederlander heeft wel een beeld van de Waddeneilanden, vaak gekleurd door toerisme. In dit boek zie je de gigantische geschiedenis erachter."
Deel bericht

RSG Wolfsbos leert leerlingen de magie van technologie ontdekken

18.10.18
Uniek is dit schooljaar de workshop ‘programmeren met micro:bits’. De Micro:bit is een computertje dat werkt op batterijen, met programmeerbare knopjes, lampjes, een kompas en Bluetooth. Ook kunnen er allerlei andere apparaten aan gekoppeld worden, zoals lichtsensoren of motortjes. Leerlingen sturen een zelfgeschreven code draadloos naar het computertje en kunnen meteen testen
Deel bericht

Maak leerlingen bewuster van het belang van privacy

18.10.18
Op school doe je er alles aan om informatiebeveiliging en privacy (IBP) goed te regelen zodat je school voldoet aan de privacywetgeving. Maar in hoeverre zijn leerlingen zich bewust van hun privacy? Het is belangrijk om met leerlingen het gesprek aan te gaan over privacy.
Deel bericht

Tien tips voor de “saaie” leraar"

18.10.18
De docent motiveert niet. In een reeks provinciedebatten vroeg het Laks driehonderd leerlingen uitgebreid naar hun ervaringen.Opvallende uitkomst: veel scholen schieten door in het gebruik van innovatieve lesmethoden. De leerling heeft liever een goed verhaal of lesboek dan alleen de iPad. Een andere belangrijke tip: maak duidelijk waarom lessen belangrijk zijn.
Deel bericht

Website van uw school nog steeds zonder https?

18.10.18
De veelgebruikte browser Google Chrome geeft voortaan een waarschuwing bij websites zonder beveiligde https-verbinding. Een virtuele rondgang leert dat daartoe websites behoren van basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs en ook websites van onderwijsstichtingen. Websites zonder https krijgen voortaan via Google Chrome een rood waarschuwingsscherm,
Deel bericht

De vrijwillige ouderbijdrage blijft voor onduidelijkheid zorgen

18.10.18
Scholen slagen er maar niet in om afspraken te maken over de vrijwillige ouderbijdrage. Aan het begin van het nieuwe schooljaar hadden alle scholen in het PO en VO eensluidende richtlijnen voor ouders en leerlingen moeten hebben.Daarin zouden ouders onder meer de verzekering moeten krijgen dat hun zoon of dochter niet wordt buitengesloten als de bijdrage niet is overgemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)