Nieuwe vestigingen voor School voor Persoonlijk Onderwijs

17.10.18
De School voor Persoonlijk Onderwijs start nieuwe vestigingen in Deventer, Hengelo en Hoorn. Vanaf volgend jaar kunnen scholieren er in klassen van gemiddeld nog geen zestien leerlingen voortgezet onderwijs volgen. Curriculum, rooster en lesmethoden zijn op alle scholen gelijk. De scholen zijn gewoon bekostigd door de overheid, maar bieden onderwijs alsof je op een dure privé school zit.
Deel bericht

Van elke 400 kinderen gaat er één naar particuliere school

17.10.18
Het aantal particuliere scholen die geen rijksbekostiging krijgen groeit weliswaar, maar het aantal is nog altijd zeer beperkt. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer. De minister reageert met zijn brief op SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint die aan de bel had getrokken over de groei van het aantal particuliere scholen.
Deel bericht

Jongere selectief bij samenstellen hulpnetwerk

17.10.18
Jongeren vragen niet bij al hun vrienden om hulp maar zijn daarin selectief. Jongeren vragen meestal aan twee tot drie vrienden om hulp. Hun vriendennetwerk is daarentegen vaak veel groter. Ze hebben vooral de voorkeur voor klasgenoten op wie zij lijken. Een jongere met depressieve symptomen zal eerder steun vragen bij een vriend die hier ook last van heeft.
Deel bericht

Aan de slag met streektaal op het vmbo

17.10.18
In samenwerking met het Friese Cedin heeft de IJsselacademie (Zwolle) een aangepaste uitgave van de lesbrief ‘Jouw taal hoort bij jou’ uitgebracht, speciaal voor vmbo-leerlingen in regio’s waar thuis ook dialect gesproken wordt.In deze uitgave komen verschillende thema’s in korte hoofdstukjes aan bod. Leerlingen buigen zich over de rol die taal speelt in hun leven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)