Zestien gereedschapskisten voor 'coole kids'

19.10.18
Op het Griendencollege werden dinsdag zestien gereedschapskisten uitgedeeld aan basisscholen uit de regio. Een initiatief van het VO, ondersteund door diverse gemeentes, om techniek en techniekonderwijs te promoten. Het initiatief werd gelanceerd onder de naam Regionale Techniekspelen. De bedoeling is dat op de basisscholen een boot ontwikkeld wordt.
Deel bericht

Vlaamse leraren zien goede arbeidsvoorwaarden Nederland

19.10.18
Het aantal Vlaamse leraren dat in Nederland gaat werken, neemt toe. Ze zijn blij met de in hun ogen goede arbeidsvoorwaarden in het Nederlandse onderwijs, meldt De Standaard. De Vlaamse krant meldt onder de kop ‘Het gras is groener in Nederland’ dat een groeiend aantal Vlaamse leerkrachten in Nederland lesgeeft. In 2013 ging het om 31 leerkrachten, in 2017 waren het er 68.
Deel bericht

Wat vindt Nederland: Is er iets mis dat kinderen bijles moeten krijgen?

19.10.18
Steeds meer scholieren krijgen na schooltijd bijles die door hun ouders betaald wordt. Sinds 1995 is het aantal leerlingen dat betaalde bijles, huiswerk-begeleiding of examentraining volgt, verzevenvoudigd. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren maakt zich zorgen over de toename van dit zogenaamde schaduwonderwijs.
Deel bericht

Opleiding kiezen? 15 tips tegen studiekeuzestress

19.10.18
Voor scholieren én ouders. Het is nogal wat: een vervolgstudie kiezen terwijl je in het (pre)examenjaar van de middelbare school zit. Talentencoaches, mentoren, studiekeuzeadviseurs én ouders kunnen je helpen bij het voorkomen van studiekeuzestress. Maar het belangrijkste: wat kun je zelf doen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)