Minister laat schaduwonderwijs verder onderzoeken

20.10.18
Minister Slob laat verder onderzoek doen naar schaduwonderwijs in het funderend onderwijs. De Kamercommissie onderwijs sprak met de minister onder andere over de effecten van schaduwonderwijs op kansenongelijkheid en het eerdere onderzoek ‘Licht op schaduwonderwijs’. De Tweede Kamer vraagt om aanvullend onderzoek.
Deel bericht

Onbevoegde leraar vult de gaten in het onderwijs. ‘Dit wil niemand’

20.10.18
Om het gebrek aan docenten op te vangen moeten scholen vaker noodgrepen uitvoeren. Hierdoor staan er meer onbevoegde leraren voor de klas. Na de herfstvakantie komt minister Slob met een handreiking voor scholen met onderbezetting. Volgens de Aob lijken de problemen het grootst in het speciaal onderwijs en bij andere scholen met een ‘meer uitdagende leerlingpopulatie’.
Deel bericht

Meiden Zernike Montessori Lyceum hebben tóch hun Hakaworkshop

20.10.18
De school en de hakadocent gingen overstag. Gistermiddag kregen de meiden alsnog de gewenste les, tot vreugde van Floor: ,,Het was super gaaf! Ik denk dat het juist goed is voor meisjes, omdat die soms nogal onzeker zijn om hun eigen grenzen te stellen. Met de haka doe je echt dingen om jezelf krachtig te voelen.’’
Deel bericht

Kinderen kiezen zelf hun herfstvakantie

20.10.18
Scholen mogen zelf weten wanneer ze voorjaars- en herfstvakantie geven. Steeds meer scholen gaan daar flexibel mee om. Op een middelbare school in Arnhem is een nieuwe proef gestart. Daar mogen de kinderen kiezen wanneer ze herfstvakantie nemen: deze week of volgende week.
Deel bericht

Ouderorganisaties: ‘Dure schoolreisjes zorgen voor tweedeling’

20.10.18
Scholen voeren vaak het argument aan dat ze kinderen kennis willen maken met andere culturen, of juist willen laten zien dat welvaart niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar volgens Casper Hulshof, onderwijskundige aan de Universiteit Utrecht, is een schoolreisje alleen nuttig als dat gepaard gaat met veel leeractiviteiten. Vaak is daarvan nauwelijks sprake.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)