Rosalie vertelt in film dat ze al jaren wordt gepest

23.10.18
Rosalie van 13 heeft de hoofdrol in een nieuwe documentaire over pesten. In #pestverhaal vertelt ze dat ze al jaren wordt gepest. Op het filmfestival Cinekid was de film voor het eerst te zien. De hele film speelt zich af in de slaapkamer van Rosalie. Ook daar voelt ze zich niet altijd veilig, omdat het pesten online gewoon doorgaat.
Deel bericht

Liever naar België of Walcheren dan les in West-Zeeuws-Vlaanderen

23.10.18
Het aantal middelbare scholieren in West-Zeeuws-Vlaanderen is de afgelopen jaren enorm gedaald. Zo had het Zwin College in 2014 nog 1.069 leerlingen, nu zijn dat er nog maar 794. Dat zijn zo'n negen volle klassen verlies.Veel kinderen geven aan dat ze het leuker vinden op Walcheren. Uitstroom naar België wordt vooral veroorzaakt door de goedkope kinderopvang.
Deel bericht

Naïm bedenkt kledinglijn tegen de ziekte van Lyme

23.10.18
Naïm is pas 13 jaar, maar hij is al bijna zijn hele leven ziek. De jongen heeft de ziekte van Lyme. Er is nog niet veel bekend over de Lyme en daar wil Naïm verandering in brengen. Om dat voor elkaar te krijgen is hij zijn eigen kledinglijn begonnen: Lymiez. Naïm verkoopt T-shirts, truien en petten in zijn webshop. Hij hoopt dat de ziekte van Lyme hiermee bekender wordt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)