Programmeeronderwijs, the next level

24.10.18
Op het Programmeerplein van NOT 2019 kunnen bezoekers zelf ervaren hoe simpel, leerzaam en leuk het is om met een groep leerlingen te programmeren. Van het bouwen van websites, apps en online games tot het aansturen van robots en het maken van animatiefilms. Doel: zoveel mogelijk leraren en leerlingen samen op programmeeravontuur laten gaan.
Deel bericht

Kinderen uit arm gezin krijgen extra steun voor school

24.10.18
WAALWIJK - Kinderen uit arme gezinnen moeten ook het maximale uit hun schoolopleiding kunnen halen. De gemeente Waalwijk wil daarom huiswerkbegeleiding toevoegen aan het zogeheten Kindpakket. Jongeren die bijles nodig hebben, kunnen daarvoor extra financiƫle steun krijgen.
Deel bericht

Masterclasses voor groep 8

24.10.18
Leerlingen uit groep 8, die extra uitdaging aankunnen, kunnen dit schooljaar al Masterclasses volgen op CSG Willem van Oranje. Deze uitdagende, verdiepende lessen zijn speciaal voor de leerlingen met een verwacht vwo-advies. Met deze nieuwe activiteit reageert school op verzoeken vanuit het basisonderwijs. Er is behoefte aan deze vorm van onderwijs, zo is gebleken.
Deel bericht

Docenten scholen Venlo boos en angstig: acties niet uitgesloten

24.10.18
Een cultuurverandering, een nieuw taakbeleid en een strikte naleving van de CAO. Dat willen de bijna 200 leraren van Venlose middelbare scholen die dinsdagochtend in de Maaspoort in Venlo aanwezig waren op uitnodiging van de vakbonden. Er wordt steeds meer gevraagd van de docenten en er wordt tegelijkertijd steeds minder tijd voor beschikbaar gesteld.
Deel bericht

VO-raad breekt lans voor thuisnabij onderwijs

24.10.18
Er dienen maatregelen te komen die garanderen dat relatief kleine, brede scholengemeenschappen - die de laatste voorziening vormen in dunbevolkte gebieden - na de invoering van het vereenvoudigde bekostigingsmodel kunnen blijven bestaan. Ook in deze gebieden moet een thuisnabij onderwijsaanbod behouden blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)