Resultaten onderzoek Gezonde keuze in de schoolkantine

26.10.18
Uit de studie blijkt dat het langzaam aanpassen van een assortiment op lange termijn effectiever is voor het stimuleren van de gezonde keuze in vergelijking met abrupte aanpassingen. Het betrekken van studenten bij kantinebeslissingen verhoogt de tevredenheid van studenten, maar vertaalt zich op korte termijn (nog) niet in gezondere keuzes.
Deel bericht

Smokefree challenge weer van start!

26.10.18
Op 1 november gaat de Smokefree challenge weer van start! Leerlingen uit klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs die meedoen aan deze challenge, beloven een half jaar niet te gaan roken en dingen zo mee naar de hoofdprijs: met de hele klas een dag uit naar keuze! Download de flyer en meld de school aan (via uw contactpersoon bij GGD of instelling voor verslavingszorg).
Deel bericht

In onderwijs meeste kans op doorstroom flex naar vast

26.10.18
Ruim een derde van de werknemers die in 2015 begonnen in een flexibele onderwijsbaan stroomde binnen een jaar door naar een vaste baan. Vijf jaar eerder was dat nog 24 procent. Het onderwijs was de enige bedrijfstak waar het aandeel doorstromers van flexibel naar vast in vijf jaar toenam. Dit meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek op basis van registraties.
Deel bericht

Over lumpsum beslis je zo dicht mogelijk op de werkvloer (column)

26.10.18
De lumpsumfinanciering is al lang en breed een bewezen goede financieringsmethode. Universiteiten worden al ruim een halve eeuw op deze wijze bekostigd, daarna volgde het mbo, en toen dat goed bleek te werken volgde eind twintigste eeuw het voortgezet onderwijs en uiteindelijk in 2006 ook het primair onderwijs. Er wel veel kritiek op de lumpsum op de bijzaken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)