Jongere begint later met alcohol, maar drinkt niet minder

27.10.18
Jongeren beginnen later met drinken en zijn daardoor minder verslavingsgevoelig, meldt Trouw. De krant deed een evaluatie samen met het Trimbos-instituut, verslavingsinstituut Jellinek, alcoholpoli's en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid.Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat bij elk jaar dat hiermee later wordt begonnen, de kans op alcoholproblemen later flink afneemt.
Deel bericht

Zes kanshebbers Onderwijsprijs Zeeland

27.10.18
Zes scholen, waarvan maar liefst drie uit Terneuzen, zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs Zeeland. Die tweejaarlijkse prijs wordt op 14 november uitgereikt in Middelburg. De winnaar mag Zeeland vertegenwoordigen bij de Nationale Onderwijsprijs. De bedoeling is om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht te brengen.
Deel bericht

Elke leerling zijn eigen rooster

27.10.18
Vwo-leerlingen in Sneek bepalen goeddeels hun eigen rooster. Eén uur per vak is wekelijks verplicht, de rest gaat op behoefte. Tijdens maatwerkuren schrijven ze zich in voor vakken waar ze extra uitleg voor kunnen gebruiken, of ze gaan zelfstandig aan het werk op het leerplein - met tot twee uur ’s middags begeleiding van bv.een onderwijsassistent, later op de middag is er toezicht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)