Tweede Kamerlid CDA bekijkt succes diensttijd op GSG Guido Arnhem

03.12.18
Vrijdag jl. werd VO-school Guido vereerd met een werkbezoek Michel Rog, kamerlid voor het CDA en onderwijswoordvoerder. De parlementariër bezocht de school uit eigen beweging vanwege het succes van de maatschappelijke diensttijd op deze locatie. Leerlingen die dat willen mogen iedere dinsdagmiddag stagelopen bij een maatschappelijke organisatie of een bedrijf.
Deel bericht

Tienerscholen voor 10-14 onderwijs ervaren knelpunten

03.12.18
Tienerscholen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar ervaren knelpunten in wet- en regelgeving. Dat staat in de eerste tussenrapportage van de monitor 10-14 onderwijs. De meest ervaren knelpunten zijn o.a.: Verschillende cao’s voor primair en voortgezet onderwijs; Bevoegdheden van leraren voor één schooltype: vaak is dubbele bezetting nodig. Gescheiden geldstromen PO en VO.
Deel bericht

Meisjes volgen vaker dan jongens een opleiding boven hun schooladvies

03.12.18
Ruim driekwart van de jongeren zit in het derde jaar van het voortgezet onderwijs op het niveau van het schooladvies in groep 8. Meer dan de helft van alle leerlingen volgt een vmbo-opleiding, en meisjes volgen vaker dan jongens een opleiding boven hun schooladvies.
Deel bericht

Minder vmbo’ers, grote regionale verschillen

03.12.18
Het aandeel vmbo’ers is de afgelopen tien jaar licht gedaald van 55 naar 52 procent. Regionaal zijn er grote verschillen. Dat staat in de Landelijke Jeugdmonitor 2018 van het CBS. Onder jongens bleef in de periode 2007-2018 het percentage vmbo’ers hoger dan onder meisjes. Daarnaast volgden meisjes vaker dan jongens de gemengde of theoretische leerweg.
Deel bericht

Drugscriminelen ronselen koeriers op Gelderse scholen

03.12.18
Scholieren worden "op grote schaal" benaderd door drugscriminelen om koeriersklussen te doen, zegt burgemeester Van Hout van Westervoort. Volgens hem levert het rondbrengen van verdachte pakketjes veel meer op dan klassieke bijbaantjes.Leerlingen zouden met pakken bankbiljetten rondlopen en scholen zouden wegkijken, bang voor hun goede naam.
Deel bericht

Onderwijs moet meer doen tegen radicalisering en polarisatie

03.12.18
Het zou goed zijn als scholen meer zouden investeren in het omgaan met radicalisering en polarisatie. Dat vindt Stichting School en Veiligheid. De organisatie heeft daarvoor trainingen ontwikkeld: radicalisering voorkomen, het in een vroeg stadium te herkennen én er goed mee om te gaan. De trainingen zijn gratis beschikbaar voor scholen en worden gefinancierd door het Rijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)