Subsidieregeling Regionale aanpak lerarentekort

12.12.18
De subsidieregeling Regionale aanpak lerarentekort is bekendgemaakt. De regeling is bedoeld voor onder andere schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. De subsidieregeling gaat uit van een regionale aanpak voor het primair en voortgezet onderwijs. Partijen in de regio bepalen zelf binnen welk geografisch gebied de samenwerking vorm krijgt.
Deel bericht

Slob geeft geen geld meer aan Lerarenparlement

12.12.18
Onderwijsminister Arie Slob draait de geldkraan voor het Lerarenparlement dicht. Zijn besluit daartoe volgt op de verkenning die Alexander Rinnooy Kan heeft uitgevoerd naar mogelijkheden om de kwaliteit van leraren te verbeteren.Het Lerarenparlement heeft maar weinig mandaat. Het afgelopen jaar is bovendien een aantal leden uit het Lerarenparlement gestopt.
Deel bericht

Parkeervergunning moet leraren aan Amsterdam binden

12.12.18
In Amsterdam-Noord worden extra parkeervergunningen voor leraren uitgegeven. Dit moet ze behouden voor het Amsterdamse onderwijs. Als tijdelijke oplossing verleent Amsterdam aan de scholen in Noord een extra parkeervergunning. In plaats van één parkeervergunning per vijf fte, mogen er nu twee vergunningen worden gegeven.
Deel bericht

PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken

12.12.18
PvdA-leider Asscher wil de Grondwet aanpassen zodat ieder kind gelijke kansen op goed onderwijs krijgt. Daarbij wil hij scholen verplichten ieder kind te accepteren, ook als de leerling of de ouders een andere levensovertuiging huldigen dan de school. Daarnaast wil hij in de Grondwet opnemen dat onderwijs niet alleen een recht is maar ook voor leerplichtige kinderen kosteloos moet zijn.
Deel bericht

Expertmeeting over de rol van scholen in het omgaan met armoede

12.12.18
Hoewel scholen de armoede in de gezinnen van hun leerlingen niet kunnen oplossen, kunnen zij wel een belangrijke rol spelen onder andere in het signaleren van kinderarmoede. Daarom wil de regering praktische ondersteuning voor scholen organiseren.
Deel bericht

Zie rekenen en wiskunde als één schoolvak

12.12.18
Voor we debatteren is het goed om even over de grens te kijken, betoogt hoogleraar wiskunde-onderwijs Paul Drijvers. Het onderscheid tussen rekenen en wiskunde, dat in Nederland soms wat krampachtig wordt gehandhaafd, is in internationaal perspectief niet gangbaar. Ten tweede is er internationaal consensus over het belang van functioneel reken-wiskundeonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)