Onderwijs ziet WIA-instroom toenemen

13.12.18
Meer mensen uit het onderwijs raken arbeidsongeschikt en krijgen een WIA-uitkering. Dat blijkt uit onderzoek door uitkeringsinstantie UWV naar de WIA-instroom in 2016.Het langer doorwerken van ouderen verklaart volgens het UWV niet de gehele instroomstijging in 2016.
Deel bericht

Ga het gesprek aan over de correctie van de CE!

13.12.18
De eindexamens van 2019 lijken nog ver weg. Toch is het belangrijk nu al afspraken te maken. Maatregelen kun je dan tijdig voorbereiden, en correctoren krijgen de ruimte hun werk goed te doen. De adviestabel voor de examens is weer beschikbaar. Een belangrijk aandachtspunt is te zorgen dat het na te kijken examenwerk tijdig bij de tweede en weer terug bij de eerste corrector is.
Deel bericht

Sanoma Learning neemt educatieve dienstverlener Iddink Group over

13.12.18
Sanoma Learning neemt educatieve dienstverlener Iddink Group over van de huidige eigenaar NPM Capital. Na de overname gaan Malmberg en Iddink Group samenwerken in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs om geïntegreerde digitale oplossingen te ontwikkelen voor beter en gepersonaliseerd onderwijs.
Deel bericht

Naam nieuwe school in Zutphen bekend: Eligant Lyceum

13.12.18
Door het afnemende aantal leerlingen op basisscholen in de regio was er met vier scholen voor mavo, havo en vwo-onderwijs in Zutphen eigenlijk één school teveel. Het Baudartius College en Het Stedelijk Lyceum Zutphen zagen in deze bedreiging een kans en starten samen met ingang van 1 augustus 2019 een nieuwe school met een nieuw onderwijsconcept.
Deel bericht

Utrechtse scholen krijgen ‘afvalspellen’ van gemeente

13.12.18
Alle Utrechtse basis- en middelbare scholen ontvangen deze week van de gemeente Utrecht speciale spellen over afval. Doel is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met afval, recycling en de waarde ervan. De spellen zijn voor Utrecht op maat gemaakt en ondersteunen het onderwijs dat scholen al geven over dit onderwerp.
Deel bericht

Herrie in de klas: 8 tips voor een betere akoestiek

13.12.18
Hoofdpijn, moeheid en leerlingen die niet lekker leren. Hoge geluidsniveaus en galm hebben veel impact. Toch krijgt de akoestiek van lesruimtes vaak weinig aandacht. Terwijl het voor de leerkracht vermoeiend is om luid te spreken en voor kinderen wordt het luisteren naar de leerkracht onprettig, wat negatief is voor de leerprestaties.
Deel bericht

Scholen willen geen mobieltjesverbod, smartphone is prima hulpmiddel in de les

13.12.18
De meeste Nederlandse scholen voelen niets voor een landelijk verbod. De smartphone kan worden ingezet in het onderwijs, zeggen ze, en scholieren moeten sowieso leren ermee om te gaan. Bijna de helft van de deelnemende basisscholen is voor een verbod, van de middelbare scholen is dat nog geen 20 procent.
Deel bericht

Onderwijsplan Asscher valt slecht bij christelijke partijen

13.12.18
De christelijke partijen reageren honend op het plan van de PvdA om het artikel in de Grondwet dat vrijheid van onderwijs regelt op de schop te nemen. Vooral de acceptatieplicht die hij voorstelt, waardoor scholen leerlingen niet meer mogen weigeren, moet het ontgelden. Volgens CDA-Kamerlid Michel Rog heeft 98 procent van de bijzondere scholen een open toelatingsbeleid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)