Jongeman, ja jij. Raap jij dat plastic zakje even op

14.12.18
SG Pieter Zeeman in Zierikzee zet eigen leerlingen in als stewards. Zij spreken leeftijdsgenoten aan op ongewenst gedrag, en dat werkt. Elke pauze staan ze op zeven verschillende plaatsen in koppels van twee in de school. Leerlingen van 4 havo en 5 vwo zijn dit jaar opgeleid. Dat gebeurt via het lesprogramma 'Steward Op School', dat al op meerdere scholen in Nederland is ingevoerd.
Deel bericht

Toets wijzer

14.12.18
Toetsen en examens dragen onvoldoende bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat komt doordat de toetspraktijk in verschillende opzichten uit balans is. Dit geldt voor alle onderwijssectoren. De Onderwijsraad adviseert de overheid en de onderwijsinstellingen om toe te werken naar een evenwichtiger toets- en examenpraktijk. Beslissende toetsing neemt veel tijd in beslag.
Deel bericht

Curriculumvernieuwing

14.12.18
Onder de naam Curriculum.nu buigen leraren, schoolleiders en scholen zich over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen. In het voorjaar van 2019 worden de resultaten gepresenteerd. De Onderwijsraad adviseert om een helder onderscheid te maken tussen de verschillende processen die samengaan met curriculumvernieuwing.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)