De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs en de invloed van peers op sociale integratie

16.12.18
Hoe zijn de relaties met leeftijdsgenoten in het basisonderwijs van invloed op schoolkeuze, schoolprestaties en sociale integratie op de middelbare school? En wat betekent dit voor de segregatie en (on)gelijkheid in het onderwijs? Deze vragen worden de komende vier jaar onderzocht .
Deel bericht

Is de Vlaamse duizendpoot-voor-de-klas een oplossing voor het Nederlandse lerarentekort?

16.12.18
Anders dan in Nederland zijn de Vlaamse lerarenopleidingen VO niet opgesplitst per vak. De basisvakken – pedagogiek, algemene didactiek, mediawijsheid, communicatie – volgen de studenten samen. Een ingrijpender verschil: Vlaamse studenten halen in drie jaar tijd (een jaar minder dan in Nederland) een onderwijsbevoegdheid in niet een, maar twee vakken.
Deel bericht

Project ‘Genius Hours’ Sint Ursula wint Onderwijsprijs Limburg

16.12.18
Bij SG Sint Ursula, locatie Horn, heeft een bijzondere onderwijskundige ontwikkeling de Onderwijsprijs Limburg 2017-2019 in de categorie VO gewonnen. Het project heet de ‘Genius Hours’. Hiermee wil de school leerlingen de ruimte geven om te kiezen waar ze zich in wil verdiepen.
Deel bericht

Slob oneens met kritiek over examendebacle

16.12.18
Minister Slob en de inspectie konden deze zomer niet anders dan de centrale eindexamens van het VMBO Maastricht ongeldig verklaren. Dat zei Slob vrijdag in reactie op een reeks rapporten over het examendebacle. We hadden geen andere mogelijkheid dan aan de noodrem te trekken, aldus Slob.De Auditdienst Rijk is het niet eens met de inschatting van Slob.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)