Week van de Liefde over seksualiteit en relaties

07.01.19
De Week van de Liefde is van 11 tot en met 15 februari. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen dan op een laagdrempelige manier aandacht besteden aan seksualiteit en relaties. De Week van de Liefde kan aanleiding zijn om het hele schooljaar vaker thema’s als weerbaarheid, veilig vrijen en seks en de media op de agenda te zetten.
Deel bericht

Wat is er te doen tegen een stijgend aantal zelfdodingen onder jongeren?

07.01.19
Als een tiener een einde maakt aan zijn leven, is de impact daarvan heel groot, zegt onderwijsdirecteur Thea van Riel van het Summa-college in Eindhoven. Het aantal tieners dat een einde maakt aan het leven is in de aflopen tien jaar gestegen. De stijging is het grootst onder jongeren tussen de 15 en 20 jaar; een verdubbeling van 33 naar 70 doden per jaar.
Deel bericht

Basisscholen worstelen met toestroom expatkinderen

07.01.19
Nederlandse scholen verwachten de komende jaren een forse groei van het aantal kinderen van expats. Dat kan een hele opgave zijn: ze spreken geen Nederlands en soms ook geen Engels, komen gedurende het jaar binnen en het is onduidelijk hoelang ze blijven. Dit speelt met name voor scholen in Eindhoven, Den Haag en rondom Amsterdam.
Deel bericht

4 struggles die iedere puber vast herkent

07.01.19
De overgang van de basisschool naar de middelbare school bracht mij onder andere bergen huiswerk. Daar had ik ook wel op gerekend. Helaas zette tijdens de switch van scholen de puberteit flink door. Wat ik niet wist was dat bovenop puberkwaaltjes en stapels werk ook nog zware ochtenden, last-minute leerwerk en een boel andere problemen komen. Fysiek én mentaal.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)