Wisselend onderwijsbeleid werkt cynisme in de hand

08.01.19
Regelmatig nieuw en wisselend beleid kan resulteren in onverschilligheid of cynisme. Sociologe en bedrijfskundige Nadine van Engen onderzocht hoe schoolleiders en leraren aankijken tegen regelmatig nieuw en wisselend beleid. ‘Beleidsmoeheid’ kan leiden tot ‘algemene beleidsbevreemding’. Dat kan negatieve invloed hebben op de wijze waarop nieuw beleid in de praktijk wordt gebracht.
Deel bericht

Vlamingen zien lerarentekort verdubbelen

08.01.19
Het lerarentekort in Vlaanderen is in een jaar tijd verdubbeld, meldt VTM Nieuws. Er zijn daar bijna 1500 openstaande vacatures in het basis- en secundair onderwijs (VO).‘De instroom daalt en nieuwe leerkrachten verlaten soms heel snel opnieuw het onderwijs. De kern van het probleem is de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep’.
Deel bericht

Fastfoodwagens moeten weg bij scholen in Venlo

08.01.19
Het CDA en de SP in Venlo doen een oproep aan het gemeentebestuur om fastfoodwagens bij scholen te ontmoedigen of zelfs te verbieden. Tom Verhaegh, docent aan het Blariacumcollege ziet elke dag minstens zestig jongens en meisjes ’s morgens vroeg een goedkope vette hap kopen bij de ventwagen bij de school in Blerick. De gezonde kantine blijft nagenoeg leeg.
Deel bericht

Subsidie lente- en/of zomerscholen vanaf januari weer aan te vragen

08.01.19
Vo-scholen kunnen vanaf begin januari 2019 weer subsidie aanvragen voor het organiseren van een lente- en/of zomerschool in 2019. Op 7 december is de wijzigingsregeling lente- en zomerscholen gepubliceerd in de Staatscourant. Hiermee is de subsidieregeling uit 2018 verlengd naar 2019
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)