Roken op het schoolplein? Dat mag in deze regio nergens meer

09.01.19
Middelbare scholieren kunnen op geen enkel schoolplein in deze regio (Rivierenland-Gorinchem) meer een sigaret opsteken. Volgend jaar is het bij wet verplicht. Dan mag er op geen enkel schoolplein meer een peuk worden opgestoken. Scholen in deze regio liepen afgelopen jaren vooruit op die nieuwe regels.
Deel bericht

Het volgende station op de lijn examen-vaste baan

09.01.19
Of je nu vmbo, havo of vwo doet, het voortgezet onderwijs is slechts een tussenstation op je reis naar een vaste baan. Hoe gaat de route daarna verder? Mag je na het diploma meteen stoppen of niet? En wat is het eindstation na al die jaren in de schoolbanken?
Deel bericht

Scholen hebben zorgplicht voor kind met diabetes

09.01.19
In het advies maakt het College duidelijk dat iedere school verplicht is te onderzoeken welke ondersteuning voor een leerling met diabetes (voornamelijk type 1) nodig is, en die -binnen de mogelijkheden van de school- ook te bieden. De zorg aan leerlingen met diabetes mag door school dus niet zomaar geweigerd worden.
Deel bericht

Nationale onderwijsstaking op vrijdag 15 maart, bonden eisen miljarden

09.01.19
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en middelbaar als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.
Deel bericht

Drie nieuwe centra tegen huiselijk geweld

09.01.19
Het kabinet trekt 3 miljoen euro uit voor drie nieuwe regionale centra tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. De centra starten in het eerste kwartaal van 2019. Ze moeten ervoor zorgen dat acuut geweld eerder stopt, de veiligheid van slachtoffers wordt vergroot en plegers op een passende manier worden aangepakt. Ook moet er één aanpak voor het hele gezin komen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)