Politie ontruimt school in Utrecht na bedreiging

10.01.19
In de Utrechtse wijk Transwijk wordt een school uit voorzorg ontruimd. De politie heeft daartoe besloten nadat er bij de school aan de Europalaan een telefonische bedreiging was binnengekomen.
Deel bericht

Optreden met een straatmuzikant als schoolreisje

10.01.19
Vrijwilligerswerk doen in een Afrikaans weeshuis of optreden met een straatmuzikant in Londen. Reizen moet leerzaam zijn, niet vrijblijvend, vinden scholen. Steeds vaker bieden zij dit soort studiereizen aan.
Deel bericht

Roep om verbod fastfoodkramen bij scholen

10.01.19
Fastfoodkramen moeten verdwijnen uit de omgeving van middelbare scholen. Met dat pleidooi komen het Voedingscentrum, Foodwatch en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Ze pleiten voor een straal van een kilometer rond de scholen waarbinnen geen ongezond voedsel mag worden verkocht.
Deel bericht

Hoe scoren de middelbare scholen bij jou in de buurt?

10.01.19
180.000 leerlingen van groep 8 maken dit jaar de grote stap naar de middelbare school. De tijd is aangebroken van de open dagen. Elk jaar verzamelt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) de prestaties van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland.
Deel bericht

Het hele onderwijs gaat staken: ‘Te veel staken werkt averechts’

10.01.19
In heel Nederland legt onderwijspersoneel op 15 maart het werk neer. Eerdere stakingen kregen steun en leverden geld op, maar te veel staken kan de publieke opinie keren.
Deel bericht

CNV onderwijs voert actie maar de boel 15 maart platleggen….nee!

10.01.19
CNV Onderwijs – met ruim 50 duizend leden de op één na grootste onderwijsbond – doet niet mee met de staking. ‘Ik vind dit geen goed moment’, zegt voorzitter Loek Schueler. ‘Momenteel zit ik middenin de cao-onderhandelingen om meer geld te krijgen voor schoolleiders, leraren en ondersteuners in het primair onderwijs. Daarvan wil ik de uitslag graag even afwachten.’
Deel bericht

Oorzaak lerarentekort? Slecht imago door werkdruk en laag salaris

10.01.19
Het onderwijs is overspannen en de ernst van het lerarentekort neemt toe. Om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken, is in totaal structureel 4 miljard euro extra nodig, volgens de Algemene Onderwijsbond (Aob) en FNV Onderwijs en Onderzoek. Waar gaat het precies mis?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)