Scholieren 'gereset' om vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan

29.01.19
Altijd maar klieren, schelden en rotzooi trappen. Het zijn de lastige scholieren in een achterstandswijk in Rotterdam die vaak van school verdwijnen zonder diploma. Een vmbo-school bedacht een creatieve aanpak: een resetklas. En het werkt. [+video]
Deel bericht

Elburgse scholieren bieden ‘Gelders’ boek en lespakket over Sobibor aan

29.01.19
Scholieren van het Nuborgh College in Elburg bieden woensdag een lespakket en een boek over Sobibor aan op het provinciehuis in Arnhem. Het lespakket is bedoeld voor scholieren van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Via een website is het voor iedereen beschikbaar. De lessen volgen de levensverhalen van een aantal Nederlanders.
Deel bericht

Tweede Kamer: “Lerarentekort is het grootste probleem in het onderwijs en er moet meer gebeuren”

29.01.19
Beide bewindslieden waren eensgezind met de Kamer dat de trend dat steeds vaker leraren via uitzendbureaus worden ingezet, onwenselijk is, hoewel soms onvermijdelijk voor een school. In de aanvraag voor de subsidieregeling regionale aanpak van het lerarentekort moeten hier in de regio ook afspraken over gemaakt worden.
Deel bericht

Stedelijk Gymnasium Amersfoort debatkampioen

29.01.19
Het openbare Stedelijk Gymnasium Johan van Oldebarnevelt is winnaar van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. Aan de finale van het NK Debatteren voor Scholieren in Utrecht deden 32 scholen mee.
Deel bericht

Een agressieve docent verliest altijd

29.01.19
Onderwijsassistent Gerrit Keeman pakte een zeer vervelende leerling bij zijn nekvel en zit nu thuis. Hoe ver mag een leraar gaan?
Deel bericht

We wilden geschiedenis weer interessant maken

29.01.19
Het boek met de titel Vet Oud! De Gouden Eeuw is het vijfde deel van een serie. Elk boek heeft een aantal verhalen over een bepaalde periode uit de geschiedenis. We behandelen thema's als wanneer is iemand een held en wanneer een schurk? Wat weten we van slavernij? En hoe werkt dat tegenwoordig door op onze samenleving? Dat zijn actuele thema's en het is goed dat kinderen daarover nadenken.
Deel bericht

Brede steun voor plan wiskundedocenten

29.01.19
Brede steun was er wel voor de plannen die de vereniging van wiskundedocenten NVvW heeft uitgewerkt in het Nieuw Perspectief. Daarin wordt rekenen in het VO geïntegreerd in wiskunde in de onderbouw en, indien mogelijk, in andere vakken. In de bovenbouw vindt dan onderhoud plaats. Leerlingen die geen wiskunde hebben in de bovenbouw, moeten nog wel een aparte toets maken.
Deel bericht

Slob ziet maatregelen voor onafhankelijk toezicht passend onderwijs als 'een goede inzet'

29.01.19
Minister Slob vindt de maatregelen van de PO-Raad en VO-raad voor onafhankelijk(er) toezicht bij samenwerkingsverbanden 'een goede inzet'. Wel wil hij nadere afspraken maken over het tijdspad waarbinnen resultaten moeten zijn behaald en over de wijze van monitoring.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)