Passend onderwijs kent alleen maar verliezers

01.02.19
CNV Onderwijs heeft afgelopen week een enquête uitgezet onder alle leden in het po, vo en mbo. Uit het onderzoek blijkt dat passend onderwijs alleen maar verliezers kent. 91% van de respondenten antwoorden ontkennend op de vraag: Ik kan elke leerling voldoende aandacht geven! Er zijn teveel grote klassen, teveel leerlingen die zorg nodig hebben en er is te weinig ondersteuning.
Deel bericht

Internationalisering: leraren lopen achter op leerlingen

01.02.19
Leraren internationaliseren minder snel dan hun leerlingen. De organisatie benadrukt dat leraren een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van internationale vaardigheden van leerlingen. Het blijkt echter dat ze dat zij gemiddeld minder snel internationaliseren dan hun leerlingen. Dat komt doordat ze maar weinig gebruikmaken van de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan.
Deel bericht

Minister Slob prijst vakhavo van Calvijn College als „voorloper”

01.02.19
Minister Slob is blij dat hij met eigen ogen heeft kunnen zien hoe enthousiast en betrokken Zeeuwse scholieren zijn die de vakhavo volgen. Meer dan op de gewone havo richt de vakhavo zich op technisch talent van leerlingen. ‘Vakhavisten’ krijgen op het Calvijn College vier dagen per week regulier onderwijs en één dag praktijkonderricht.
Deel bericht

Internationalisering in het onderwijs raakt op stoom

01.02.19
In het basisonderwijs ligt de nadruk op het leren van een vreemde taal en wereldburgerschap. Zo’n 1.250 basisscholen bieden Engels aan vanaf groep 1. In het VO doet bijna 40% van alle scholen iets aan internationalisering. Dat kan bijvoorbeeld door middel van versterkt talenonderwijs, aandacht voor een internationaal curriculum of uitwisselingen voor leerlingen en docenten.
Deel bericht

Scholier (18) start meldpunt tegen ‘links onderwijs’

01.02.19
De 18-jarige scholier Mats Nelisse uit Schiedam is op Instagram gestart met een meldpunt voor ‘linkse indoctrinatie’ op middelbare scholen. Hij heeft inmiddels ruim 5000 volgers. Ook in zijn lesboeken zegt Nelisse voorbeelden van linkse indoctrinatie te vinden. Sinds zijn Instagram-account Stop linkse indoctrinatie online is, stromen er uit het hele land nog meer voorbeelden binnen.
Deel bericht

Titus Tussenjaar voor 'bijna-brugklasser'

01.02.19
VO-School TBL start met ingang van komend schooljaar met het Titus Tussenjaar. Dat is een leerjaar dat is bedoeld voor leerlingen die klaar zijn met de basisschool maar nog niet toe zijn aan de stap naar de brugklas.Deze leerlingen hebben volgens TBL vwo-capaciteiten maar moeten zich bijvoorbeeld nog verder ontwikkelen op sociaal-emotioneel vlak of komen studievaardigheden te kort.
Deel bericht

Onderwijsprijzen Overijssel voor De Regenboog en Vechtdal College

01.02.19
Basisschool De Regenboog in Enschede en het Vechtdal College in Hardenberg hebben de tweejaarlijkse Onderwijsprijs in Overijssel gewonnen. Deze prijs is bedoeld om de creativiteit en inventiviteit van scholen onder de aandacht te brengen.De Regenboog heeft gewonnen met het project 'Kom in Beweging'.
Deel bericht

Schoolleiders willen door met lumpsum

01.02.19
De meeste schoolleiders in het voortgezet onderwijs zien helemaal niets in het idee om de lumpsum af te schaffen en terug te gaan naar een centraal door de overheid gereguleerde bekostiging. Ruim driekwart van de schoolleiders in het voortgezet onderwijs geeft aan dat het lumpsumgeld op hun school altijd doelmatig wordt besteed.
Deel bericht

Minister Slob: aantal thuiszitters neemt toe

01.02.19
Volgens nieuwe cijfers is het aantal thuiszitters toegenomen, zo meldde de minister in een debat met de Tweede Kamer.Het valt niet uit te leggen dat er zoveel thuiszitters zijn terwijl de financiële reserves bij samenwerkingsverbanden oplopen, mopperden Kamerleden. Slob kwam hen tegemoet: hij wil de reserves gaan begrenzen door een bandbreedte in te stellen.
Deel bericht

Slob over klimaatspijbelen: 'Actievoeren is goed, maar niet op een schooldag'

01.02.19
Het is heel goed als leerlingen zich actief betrokken voelen bij het klimaat en dat ze daarvoor de straat op gaan, vindt minister Arie Slob van Onderwijs. Maar hij wil wel dat ze dat in het weekend doen, niet op een schooldag. "Onderwijs is onderwijs en aan spijbelen gaan we geen ruimte bieden."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)